2012-10-29 19:07:03
Φωτογραφία για Αναγνώστρια αρθρογραφεί για την Πολιτική της Ελλάδας
Το θέμα για το οποίο γράφω (βέβαια τι άλλο θα μπορούσε να ήταν;) είναι η Ανάπτυξη.

Η ανάπτυξη βέβαια στο μόνο τομέα που βλέπουμε να συμβαίνει, είναι στον τομέα της ανεργίας φυσικά! Ναι ,ναι παράπονο να μην έχουμε σε αυτό! Αναπτύσσεται η ανεργία !

Επίσης αναπτύσσονται και τα χαράτσια! ΔΕΗ ,εφορία και πάει λέγοντας ! Δεν μπορούμε να πούμε η ανάπτυξη συμβαίνει ! Σε “άκυρους” τομείς βέβαια ,αλλά συμβαίνει!

Θα 'θελα πραγματικά πολύ να μάθω από κάποιον πολιτικό ή από τον πρωθυπουργό,αυτό που θέλει και όλος ο υπόλοιπος λαός να μάθει ! Βέβαια απάντηση δεν πρόκειται να πάρουμε ποτέ και από κανέναν τους,αλλά είναι μια ερώτηση που με βασανίζει και θα την αναπτύξω και εγώ ! Ναι,ναι θα την ΑΝΑΠΤΥΞΩ !

Α ,ξέχασα να σας συστηθώ, είμαι μια 28χρόνη , άνεργη 2 χρόνια τώρα και ζω με τον 600 ευρώ περίπου μισθό της μαμάς μου και με κάτι οικονομίες μου! Ναι ! Με ζει η μάνα μου και ξοδεύω τις οικονομίες μου, όπως και πολύ μεγάλο ποσοστο του λαού μας, ετσι και εγώ !


Λοιπόν έχουμε και λέμε !

600 ευρώ ο μισθός της ,έχουμε να δώσουμε 300 ευρώ ανά δίμηνο στην εφορία (μας κάνανε βέβαια μια διευκόλυνση να δίνουμε 150 ευρώ το μήνα, όχι Γιάννης , Γιαννάκης που λέγαν κι οι παλιοί) ,γύρω στα 200 - 250 ευρώ το ρέυμα κάθε δίμηνο και αυτό (κι έρχονται και “αγκαζέ” τα άτιμα) 50 ευρώ το νερό (ευτυχώς κάθε 6μήνο έρχεται αυτό ), δάνειο δεν έχω πάρει ποτέ μου , οπότε δεν χρωστάω εκεί, πάνες και διάφορα βρεφικά για τα ανιψάκια μου (ο αδελφός μου και η νύφη μου με ταμείο ανεργίας κι ένα δάνειο στο κεφάλι τους να τρέχει να μην βοηθήσουμε όπως μπορούμε; ),άντε κανένα μακαρόνι ,καμία πατάτα Α! Και 2 καπνούς την εβδομάδα, γιατί καπνίζω η χαζή!

Και ρωτώ εγώ λοιπόν! Για να έρθει η ανάπτυξη, δεν πρέπει ,(σύμφωνα πάντα με την κοινή λογική ακόμα και ενός παιδιού) , να έχω λεφτά να μου περισσέψουν για να μπορώ να πηγαίνω να ψωνίζω, για να πέφτει χρήμα στην αγορά ,για να πηγαίνουν και αυτοί με την σειρά τους να ψωνίζουν και πάει λέγοντας ; Το είχε πει και η κα Άννα Βαγενά τότε που είχε ανέβει στην Βουλή και είχε μιλήσει ! Τι δεν καταλάβατε από αυτό ; Πείτε το στον λαό, να σας το εξηγήσει !

Πάντως τι να πω ! Η χώρα πάει κατά διαόλου με εσάς ! Και δυστυχώς όσο θα υπάρχετε, μπροστά δεν θα πάμε !

Ξέρετε τι θα ήθελα μια φορά στην ζωή μου ;

Να έρθει μια μέρα εκλογών, όποτε κι αν είναι αυτή, που δεν θα δω στα ψηφοδέλτια ονόματα ανθρώπων που πάνε πάππου προς πάππου που λένε ! Στην Δημοκρατία, όπως την ξέρω εγώ ,μπορεί και ένας απλός άνθρωπος να βάλει συμμετοχή. Έχω βαρεθεί να βλέπω όλο τα ίδια και τα ίδια ονόματα. Έχω βαρεθεί, άνθρωποι που έχουν σπουδάσει με τα λεφτά των παππούδων μου και των γονιών μου να με καταστρέφουν ! Αυτό το πάππου προς πάππου ειδικά, πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει ! Ακόμα κι αν έρθει μέρα εκλογών και κοιτάξω τα ψηφοδέλτια, αν είναι πάλι οι ίδιοι και οι ίδιοι δεν πρόκειται να δώσω ψήφο σε κανέναν σας ! Από τα όσα ξέρω από τους παππούδες μου για τους δικούς σας παππούδες ,δεν έχετε καμία απολύτως σχέση με αυτούς ! Δεν τους τιμάτε καθόλου ! Και γι'αυτό η Ελλάδα δεν θα πάει ποτέ μπροστά !

Αν είχατε πραγματικά μετανοιώσει για όλα όσα περνάει ο λαός εξαιτίας δικών σας χρεών ,θα δηλώνατε παραίτηση όλοι σας! Δεν θα δηλώνατε “σωτήρες” ! Και από αυτό και μόνο φαίνεται ότι δεν έχετε μετανοιώσει ούτε μια στάλα ! Ούτε μια στάλα !

Αντίθετα, συνεχίζετε να μας μιλάτε για ανάπτυξη, συνεχίζετε να μας λέτε πως αν δεν πάρουμε τα μέτρα, δεν θα έχουμε λεφτά να πληρώσουμε συντάξεις και μισθούς ! Ενώ με αυτά τα μέτρα θα τις πάρουμε τις συντάξεις και τους μισθούς ; Αφού ούτως ή άλλως δεν μας μένει και τίποτα στο χέρι ! Πάλι σε εσάς πάνε μέσω των χαρατσιών ! Αν είναι δυνατόν πια !

Και να σας πω για εμένα ; Δυστυχώς ή ευτυχώς, κάποτε η μάνα μου μου έλεγε “μην πάρεις ποτέ δάνειο, ότι κι αν θέλεις μάζευε λεφτά στην ακρη ,καλύτερα να αργήσεις να κάνεις κάτι, παρά να δανειστείς από τράπεζες” και έτσι έπραξα “κύριοι” πολιτικοί μας ! Δεν πηρα ποτέ δάνειο, αντίθετα δούλευα και έκανα οικονομίες ! Αυτές τις οικονομίες μου ζητάτε τώρα ; Γιατί να σας τις δώσω; Ποτέ δεν δανείστηκα από εσάς ! Ποτέ μου ! Από τα 15 μου δούλευα και μάζευα ! Όχι για εσάς ,αλλά για εμένα ! Τώρα τι θέλετε δηλαδή ;

Άντε δώστε τις δικές σας οικονομίες να σώσετε αυτά που εσείς καταστρέψατε και αφήστε τον κόσμο ήσυχο ! Επιτέλους !

Αναγνώστρια
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ