2012-10-28 13:19:31
Φωτογραφία για ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (VIDEO)
Ομαλά πραγματοποιήθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια. 

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της παρέλασης ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε στη διπλή γιορτή των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Απευθύνοντας μήνυμα προς τους Ευρωπαίους εταίρους σημείωσε ότι πολλοί ξεχνούν τι οφείλει η Ευρώπη στη μικρή Ελλάδα. «Πρέπει να βγούμε γρήγορα από την κρίση, διότι δεν μπορείς να ζητάς περισσότερα απ΄αυτόν τον λαό που τα έχει δώσει όλα» είπε.

 Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ.Μπουτάρης, δήλωσε ότι τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας δεν ταιριάζουν σε μία τέτοια ημέρα «που όλος ο λαός πρέπει να είναι ενωμένος». 

Η ΕΛ.ΑΣ. ακολούθησε το μοντέλο αστυνόμευσης που εφαρμόστηκε για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων. Έτσι δημιουργήθηκε μια μεγάλη έκταση «νεκρής ζώνης» όπου οι επίσημοι ήταν αποκλεισμένοι από τον κόσμο, ενώ οι πολίτες παρακολούθησαν την παρέλαση από απόσταση.


 Επί ποδός βρέθηκαν 2.000 αστυνομικοί, ενώ έφτασαν και διμοιρίες ΜΑΤ από την Αθήνα. Ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. πετούσε πάνω από την πόλη την ώρα της παρέλασης, ενώ σκάφη του Λιμενικού έκαναν περιπολίες. Το σχέδιο για την αποτροπή εκτρόπων περιελάμβανε, επίσης, κιγκλιδώματα και αυστηρούς ελέγχους ταυτότητας για όσους επιχείρησαν να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων, αλλά και προληπτικές προσαγωγές.

 

 Δύο συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκαν σε απόσταση, ωστόσο, από το χώρο που διεξήχθη η παρέλαση.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ