2012-10-28 13:13:12
Φωτογραφία για Ηλεία: Βουλιάζει ο αγροτικός κόσμος
Σε τέλμα έχει περιέλθει ο αγροτικός κόσμος στην Ηλεία και παρόλα αυτά ετοιμάζονται και νέες φοροεπιδρομές εναντίον του.

Αυτό ανέφεραν κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στα γραφεία της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Θανάσης Αντωνάτος και το μέλος της Ομάδας Παραγωγών και της ΕΑΣ Αμαλιάδας Αναστάσιος Νικολόπουλος.

Ο κ. Αντωνάτος είπε ότι τα μέτρα που πρόκειται να ψηφιστούν είναι εντελώς καταστροφικά και για τον αγροτικό κόσμο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι αγρότες θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ που θα βγάζουν.

Εξαπέλυσε «δριμύ κατηγορώ» εναντίον του ΕΛΓΑ, εκφράζοντας τις αμφιβολίες του για την ορθότητα των εκτιμήσεων των  ζημιών, με αποκορύφωμα την περσινή καταστροφή της παραγωγής καρπουζιού, που είχε ως συνέπεια οι αγρότες να υποστούν οικονομική καταστροφή χωρίς να αποζημιωθούν, παρά τις υποσχέσεις βουλευτών και ΕΛΓΑ.


«Να προσέξουν τα μέτρα που παίρνουν, γιατί είναι εις βάρος των αγροτών. Θα μας πάρουν τις περιουσίες. Δεν μπορούμε να πληρώσουμε τις δόσεις προς τις τράπεζες. Τι γίνεται με τους «μικρούς» αγρότες της καλλιέργειας μέχρι 5 στρέμματα; Πρέπει δηλαδή να βγάζει βιβλίο εσόδων – εξόδων, για μια τόσο μικρή παραγωγή; Τους πετάνε με τον τρόπο αυτό έξω…», είπε ο κ. Αντωνάτος.

Στη συνέχεια ο κ. Νικολόπουλος επεσήμανε ότι όλες οι, μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, δεν είχαν ούτε τη γνώση, ούτε την εμπειρία για τα αγροτικά ζητήματα, αλλά και ούτε την προθυμία να συμβάλλουν στην ανάπτυξη, μέσα από τον αγροτικό τομέα.

Σχετικά με τις αποζημιώσεις για την καταστροφή της παραγωγής του καρπουζιού, καταφέρθηκε εναντίον του βουλευτή Ηλείας Γιάννη Κουτσούκου, τον οποίο κατηγόρησε ότι με την ιδιότητα του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης είχε πει, μεταξύ άλλων, ότι βρίσκονταν σε καλό «δρόμο» το θέμα της εύρεσης του τρόπου αποζημίωσης, ενώ την δυσφορία του εξέφρασε και εναντίον του αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπου Καφύρα, ότι το ίδιο είχε ισχυριστεί στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Αμαλιάδα.

«Δεν πάει άλλο. Πως θα μπορέσει να επιβιώσει, πως θα μπορέσει να ζήσει και να παράγει ο αγρότης; Δεν καταλαβαίνουν ότι εάν δεν στηρίξουν τον αγροτικό κόσμο, δεν θα υπάρχει παραγωγή; Τέρμα τα αστεία εις βάρος των αγροτών…», ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος.

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πρωτιά Φέτελ ξανά
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πρωτιά Φέτελ ξανά
Φοβερές... γόβες. [ΦΩΤΟ]
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Φοβερές... γόβες. [ΦΩΤΟ]
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ