2012-10-27 18:24:38
Φωτογραφία για Συρία: Πρώτη αεροπορική επιδρομή μετά την κήρυξη της εκεχειρίας
Την πρώτη αεροπορική επιδρομή, μετά την κήρυξη της εύθραυστης εκεχειρίας στη Συρία, πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του Ασαντ. 

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν από το βομβαρδισμό.

Στόχος της αεροπορικής επιδρομής, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν. ήταν κτήριο στην πόλη Αρμπίν, στην επαρχία της Δαμασκού. Οκτώ άνδρες που βρίσκονταν μέσα στο κτήριο σκοτώθηκαν, είπε, σημειώνοντας πως ήταν ο πρώτος αεροπορικός βομβαρδισμός μετά την ανακοίνωση της εκεχειρίας.

Με αφορμή την μουσουλμανική γιορτή του Έιντ αλ ’ντχα, η οποία διαρκεί τέσσερις ημέρες, οι συριακές ένοπλες δυνάμεις και οι σύροι αντάρτες δεσμεύτηκαν να σταματήσουν τις εχθροπραξίες, αλλά και οι δύο δήλωσαν ότι επιφυλάσσονται του δικαιώματός τους να ανταποδώσουν τα πυρά στην περίπτωση παραβίασης της εκεχειρίας από την άλλη πλευρά.


«Μπορούμε να πούμε ότι με αυτήν την επιδρομή πέθανε η κατάπαυση του πυρός. Δεν μπορούμε πλέον να μιλάμε για εκεχειρία», τόνισε ο Αμπντέλ Ραχμάν.

Κατά την πρώτη ημέρα της κατάπαυσης του πυρός χθες, η μη κυβερνητική αυτή οργάνωση καταμέτρησε 146 νεκρούς, εκ των οποίων 53 άμαχοι, 50 αντάρτες και 43 στρατιώτες. 

Ο απολογισμός αυτός ξεπερνάει τους περίπου εκατό νεκρούς που είναι τα θύματα των καθημερινών μαχών που σημειώνονται τους τελευταίους μήνες στη Συρία από τότε που η εξέγερση κατά του καθεστώτος μετατράπηκε σε ένοπλη σύρραξη.

metrogreece.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ