2012-10-27 12:12:08
Φωτογραφία για Ηλεία: Θυελλώδεις άνεμοι και ισχυρές καταιγίδες στα βόρεια το επόμενο 48ωρο - Στοιχεία για πολύ σοβαρή κακοκαιρία την Τετάρτη
Ξεκινά σταδιακά από σήμερα Σάββατο η μεταβολή του καιρού με την βόρεια Ηλεία να δέχεται τα περισσότερα φαινόμενα. Το ενδιαφέρον μας, όμως, εστιάζεται στην δεύτερη κακοκαιρία που

περιμένουμε την Τετάρτη, η οποία σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα εξελίσσεται σε πολύ σοβαρή. Πάμε να δούμε τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού των επόμενων ημερών στην Ηλεία σε τίτλους:

1. Τοπικά ισχυρές καταιγίδες το επόμενο 48ωρο στα βόρεια. Πιο γενικευμένα φαινόμενα την Δευτέρα.

2. Σημαντική ενίσχυση των ανέμων το Σαββατοκύριακο σε στεριά και θάλασσα έως θυελλώδεις 8 μποφόρ από νότιες διευθύνσεις

3. Σοβαρή, νέα, επιδείνωση την Τετάρτη με επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τον καιρό.

Σήμερα Σάββατο 27/10, αρκετές νεφώσεις με τοπικές βροχές περισσότερες στα βόρεια του νομού. Από το μεσημέρι στην βόρεια Ηλεία τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Αργότερα θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα κεντρικά του νομού, με μικρότερη όμως ένταση και διάρκεια, ενώ στα νότια δεν φαίνεται τα φαινόμενα να είναι αξιόλογα. Η θερμοκρασία το πρωί 14 με 15, το μεσημέρι στους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι σχεδόν θυελλώδεις 7 και από το απόγευμα έως θυελλώδεις 8 μποφόρ.


Την Κυριακή 28η Οκτωβρίου, φαίνεται να αντιμετωπίζουν προβλήματα οι παρελάσεις στην βόρεια Ηλεία. Στα κεντρικά και νότια, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η πιθανότητα βροχής το πρωί είναι μικρή. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν με εκδήλωση ισχυρών καταιγίδων στα βόρεια. Σταδιακά και μέχρι το απόγευμα θα επεκταθούν στα κεντρικά και νότια. Η θερμοκρασία λόγω των νοτιάδων σε υψηλά επίπεδα, νωρίς το πρωί 19 με 20, το μεσημέρι στους 25 με 26. Οι άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι το πρωί σχεδόν θυελλώδεις 7 έως θυελλώδεις 8 με σταδιακή εξασθένηση.

Την Δευτέρα 29/10, βροχερός καιρός στο σύνολο του νομού, με κατά τόπους έντονες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία σε πτώση νωρίς το πρωί 16 με 17, το μεσημέρι στους 20 με 21. Οι άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί έως ισχυροί 6 μποφόρ.

Την Τρίτη 30/10, βελτιωμένος καιρός με λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί 13 με 14, το μεσημέρι στους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί 4 έως μέτριοι 5 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το νέο βαρομετρικό χαμηλό φαίνεται να μας επηρεάζει από το βράδυ της Τετάρτης 31/10 και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 1 Νοεμβρίου με πολύ ισχυρά, επικίνδυνα, φαινόμενα. Δεν θα γράψουμε περισσότερα, περιμένοντας τα νεότερα δεδομένα του Σαββατοκύριακου για δούμε την εξέλιξη αυτή με σχετική ασφάλεια.

Για το ilialive.gr πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ