2012-10-27 11:59:04
Φωτογραφία για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μετράνε 16 αντάρτες
Με την απειλή του Φώτη Κουβέλη της ΔΗΜΑΡ να μην ψηφίσει τα μέτρα -λόγω διαφωνίας στα εργασιακά- Σαμαράς και Βενιζέλος αναζητούν... σχέδιο συνοχής των κομμάτων για την κρίσιμη ψηφορία του Μνημονίου 3.

Ο Σαμαράς «ποντάρει» στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ώστε να εκτονωθούν εκεί οι αντιδράσεις και να πείσει τους βουλευτές του, ενώ ο Βενιζέλος «έριξε» στο τραπέζι το αίτημα να παραμείνουν αλώβητα το οικογενειακό επίδομα και η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζητά από τους 127 βουλευτές του να ψηφίσουν το νέο μνημόνιο και ο Βενιζέλος από τους 33 βουλευτές του.

Θεωρητικά με 160 «Ναι» ψηφίζεται το νέο μνημόνιο κατά πάσα πιθανότητα μαζί με τον προϋπολογισμό του 2013, χωρίς να απαιτείται η ψήφος των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ.

Ομως, αυτό το σχέδιο είναι τελείως θεωρητικό, καθώς 9 διαρροές και από τα δύο κόμματα είναι αρκετές για να τινάξουν την κυβερνητική συμμαχία στον αέρα και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.


Ηδη, βουλευτές από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν προειδοποιήσει για την αρνητική τους ψήφο.

Σύμφωνα με το Εθνος, ανάμεσά τους βρίσκονται οι κύριοι: Γιώργος Βλάχος, Γιώργος Κασμάνης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Γιώργος Κασαπίδης, Γιώργος Ορφανός, Θανάσης Νταβλούρος, Μιχάλης Παπαδόπουλος και Ηλίας Βλαχογιάννης.

Από το ΠΑΣΟΚ, την άρνηση έχουν δηλώσει οι Σκανδαλίδης, Παραστρατίδης, Ανδρουλάκης. Ακόμη προειδοποιητικές βολές έχουν ρίξει κατά καιρούς οι Μπόλαρης, Μωραΐτης, Δριβελέγκας, Κουτσούκος και Τζάκρη.

Ηδη, δηλαδή Σαμαράς και Βενιζέλος μετρούν 11 εν δυνάμει «αντάρτες», οι οποίοι μπορούν να αυξηθούν τελικά σε 16.
ipop.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ