2012-10-27 10:18:03
Φωτογραφία για Φρούριο οι εξέδρες των επισήμων – Ματαίωσε ο Χατζηδάκης
Εκρηκτικό είναι το κλίμα που έχει διαμορφωθεί σε όλη την Κρήτη ενόψει των επετειακών εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου. Την ώρα που η τοπική ΕΛΑΣ επιχειρεί να βρει τρόπο ώστε να αποκλείσει κάθε πυρήνα διαμαρτυρίας στο χώρο της παρέλασης ομάδες πολιτών διοργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην ... καρδιά της παρέλασης, την ώρα της παρέλασης. Η αστυνομία έχει επικεντρώσεις το ενδιαφέρον της στις εξέδρες όπου θα καθίσουν οι επίσημοι και για αυτό το λόγο έχει σχεδιάσει ειδικό σχέδιο περιφρούρησης.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η κάθοδος του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη ακυρώθηκε στο Ρέθυμνο (την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσειο Γ.Γ. Καταναλωτή Γιώργος Στεργίου) καθώς το κλίμα είναι εκρηκτικό. Και μπορεί η ενημέρωση να αναφέρεται απλά στη ματαίωση της επίσκεψης Χατζηδάκη και όχι στους λόγους που ακύρωσαν την κάθοδο του υπουργού, ωστόσο είναι σαφές πως ο κίνδυνος να αποτελέσει ... κόκκινο πανί έπαιξε σημαντικό ρόλο.

Εξάλλου, και στις τέσσερις παρελάσεις, ο χώρος όπου θα καθίσουν οι επίσημοι θα βρεθεί υπό αστυνομικό κλοιό. Το "ραντεβού" των κινητοποιήσεων προβληματίζει φορείς και αρχές διότι θα έχει σημείο αναφοράς το χώρο όπου παραδοσιακά στήνονται η εξέδρες των επισήμων. Και ναι μεν οι διοργανωτές καλούν τους πολίτες για ειρηνικές διαδηλώσεις, ωστόσο όλου ανησυχούν για ένα ενδεχόμενο ξέσπασμα οργής.
prismanews
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ