2012-10-26 22:57:03
Φωτογραφία για Ρεκόρ εξαγωγών στην Κίνα
Η βελτίωση των οικονομικών συνθηκών στην Κίνα και τον υπόλοιπο κόσμο θα βοηθήσει την Κίνα να ενισχύσει το εξωτερικό της εμπόριο το επόμενο έτος. «Το 2013, οι εσωτερικές και εξωτερικές συνθήκες για το εμπόριο της Κίνας αναμένεται να είναι... ελαφρώς καλύτερες απ’ ό,τι το 2012, αν και οι προκλήσεις που παρεμποδίζουν την σταθερή ανάκαμψη διατηρούνται» αναφέρει το Υπουργείο Εμπορίου σε έκθεση που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του.

Η παγκόσμια οικονομία ενδεχομένως να βελτιωθεί το 2013 καθώς τα μέτρα χαλάρωσης σε διαφορετικές χώρες θα μπορούσαν να βοηθήσουν να περιοριστούν οι αναταράξεις από την ευρωπαϊκή κρίση και να σταθεροποιήσουν την αμερικανική οικονομία, αναφέρει το υπουργείο.

Η κινεζική οικονομία ενδεχομένως να εμφανίσει πιο ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης καθώς η χώρα αρχίζει να βλέπει τον αντίκτυπο από τις πολιτικές που εφαρμόζονται για την ενίσχυση της εγχώριας και της εξωτερικής ζήτησης, προσθέτει.


Προειδοποιεί ωστόσο ότι η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας δεν έχει ακόμα αποκτήσει ορμή και τα μέτρα χαλάρωσης που έχουν δρομολογήσει οι ανεπτυγμένες οικονομίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε άνοδο τις τιμές των εμπορευμάτων.

Σημειώνει ταυτόχρονα ότι ο προστατευτισμός βρίσκεται σε άνοδο, προσθέτοντας ότι «ορισμένες χώρες» θα επιθυμούσαν να προστατεύσουν τις βιομηχανίες τους από τις πιέσεις που εκδηλώνονται στην αγορά εργασίας, κάτι που θα μπορούσε να παρεμποδίσει «τη φυσιολογική εμπορική και επενδυτική δραστηριότητα».

Οι εμπορικές συναλλαγές της Κίνας έφτασαν τα 2,84 τρισ. δολ. την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας άνοδο 6,2% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σύμφωνα με τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία.

Οι εξαγωγές σημείωσαν μηνιαίο ρεκόρ το Σεπτέμβριο στα 186,4 δισ. δολ. σημειώνοντας άνοδο 9,9% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Αυτό ξεπέρασε κατά πολύ την άνοδο του Αυγούστου κατά 2,7% και τις μέσες εκτιμήσεις 13 αναλυτών σε δημοσκόπηση της «Wall Street Journal» για αύξηση 5%.

Στην έκθεση του το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας σημειώνει ότι η ανάκαμψη των εξαγωγών αναμένεται να συνεχιστεί και το τέταρτο τρίμηνο του 2012.

aegeantimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ