2012-10-26 01:25:57
Φωτογραφία για ΥΠ.ΕΞ: “Στην Ελλάδα υπάρχει μόνον μουσουλμανική μειονότητα και τίποτε άλλο”..Καμία απάντηση απο τα Σκόπια.
Κληθείς να σχολιάσει κατά τη σημερινή ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών τα περί «μακεδονικής» και «τουρκικής» μειονότητας στη χώρα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας, ξεκαθάρισε πως στην Ελλάδα υπάρχει μόνον μουσουλμανική μειονότητα και τίποτε άλλο Στην απάντησή του ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ έκανε λόγο για οργανώσεις και περιθωριακές ομάδες που προσπαθούν -χωρίς να το καταφέρνουν- να γκετοποιήσουν μερίδα του ελληνικού πληθυσμού και να αμαυρώσουν την εικόνα της χώρας, παρουσιάζοντας μία ψευδή πραγματικότητα.

«Σε αυτές τις αιτιάσεις, σε αυτές τις απόπειρες, η καλύτερη απάντηση είναι η ελληνική πραγματικότητα. Και αυτή είναι ότι στην Ελλάδα υπάρχει σεβασμός για τα ανθρώπινα δικαιώματα», υπογράμμισε ο κ. Δελαβέκουρας.

Επιπλέον διαβεβαίωσε ότι από ελληνικής πλευράς δίδονται οι δέουσες απαντήσεις όπου χρειάζεται, ωστόσο όπως παρατήρησε, «κάποιες από τις γειτονικές μας χώρες καλό θα ήταν να δουν το παράδειγμα της Ελλάδας και να το ακολουθήσουν, διότι το επίπεδο κοινωνικής ειρήνης που υπάρχει στην Ελλάδα δεν υπάρχει σε άλλες περιπτώσεις».


Καμία απάντηση απο τα Σκόπια

 Τα Σκόπια δεν έχουν δώσει καμία απάντηση αναφορικά με την πρόταση του υπουργού Εξωτερικών για την υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ Ελλάδος και ΠΓΔΜ. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις κατά τη σημερινή ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών, «δυστυχώς δεν υπάρχει απάντηση», ενώ κατηγόρησε τα Σκόπια ότι επιδεικνύουν μια συμπεριφορά «απαξιωτική της διαδικασίας των Ηνωμένων Εθνών», την ώρα που υιοθετούν «επιθετικές διατυπώσεις» για την Ελλάδα, με προσβολές και εριστικές δηλώσεις.    -                                                          -> -->
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ