2012-10-25 21:33:05
Φωτογραφία για Γαλότσες! Η ιστορία τους & πως να τις φορέσετε.
Εάν δεν έχετε βρεθεί εν μέσω καταιγίδας με ένα ζευγάρι γαλότσες στα πόδια δεν έχετε καταλάβει τι πάει να πεί φοράω το κατάλληλο παπούτσι!

Βέβαια η γαλότσα αν και ξεκίνησε γι αυτό ακριβώς, για να μας προστατεύει από την βροχή, έχει προχωρήσει πολύ πιο πέρα κατακτώντας μια θέση στα fashion stylish και must have παπούτσια.

Ένα παπούτσι με ιστορία όπου εμφανίστηκε σε κάπως διαφορετική μορφή το 1817 από μια ιδέα του Arthur Wellesley, δούκα του Wellighton, εξού και το όνομα welliesπου δόθηκε στις γαλότσες. 

Ο  ίδιος ζήτησε απλά ένα ζευγάρι δερμάτινες μπότες περασμένες με κερί ώστε να κρατάνε τις κάλτσες του στεγνές κάθε φορά που πηγαίνει για κυνήγι ή όταν οι στρατιώτες δίνουν μια μάχη. Η αρχή της ιδέας για μια αδιάβροχη μπότα είχε γίνει.

Χρειάστηκαν μερικά χρόνια για να κατασκευαστεί η πρώτη μπότα από καουτσούκ, συγκεκριμένα το 1852, όταν ο Charles Goodyear -εάν συνδέσατε το όνομα με τα γνωστά ελαστικά κάνατε πολύ σωστά- βρήκε την μαγική σύνθεση που έκανε το μέχρι τότε παραμελημένο και σκληρό καουτούκ ελαστικό χώρις να χάνει ούτε την φόρμα του ούτε την ελαστικότητα του. Μπότες, αδιάβροχα, θερμοφόρες ήταν μερικά απο τα πρώτα αντικείμενα που κατασκευάστηκαν απο φυσικό καουτσούκ. 


Στα τέλη του 1800, ήρθε και η ανακάλυψη του αυτοκινήτου οπου αύξησε ακόμη περισσότερο τη ζήτηση του.

Λίγο αργότερα ήρθε και η μεγάλη επιτυχία με την κατασκευή ενός εργοστασίου στο Εδιμβούργο. Η μεγάλη παραγωγή ειχε ήδη ξεκινήσει αυξάνοντας την ζήτηση πολύ περισσότερο στον Α' παγκόσμιο πόλεμο. 

Περίπου 2 εκατομμύρια μπότες δώθηκαν σε στρατιώτες κατά την διάρκεια του. Μέχρι το τέλος του πολέμου οι γαλότσες είχαν γίνει γνωστές και μέρος της ζωής χιλιάδων ανθρώπων.

Και παρόλο που ξεκινησαν να φοριούνται από άντρες γυναίκες και παιδιά, ο λόγος τότε ήταν μόνο πρακτικός. Βλέπετε τότε τις φορούσαν μόνο οι αγρότες, οι ψαράδες ή τις βροχερές και χιονισμένες ημέρες. 

Τα χρόνια πέρασαν και οι γαλότσες συνέχισαν όχι μόνο να υπάρχουν αλλά και να κατακτούν όλο και περισσότερο κοινό αλλά και μεγάλους οίκους μόδας. 

Πλέον τις τιμάμε χωρίς να περιμένουμε να βρέξει ή να το απαιτεί η δουλειά μας για να τις φορέσουμε. Κι ο λόγος είναι επειδή εκτός από πολύ πρακτικές έχουν γίνει και τόσο fashion και stylish που μας αρέσει να τις φοράμε συχνά και με τα πάντα!

Με τι να τις φορέσετε:

Με τα πάντα! Με girlyφορεματάκια και φούστες, με παντελόνια τζιν υφασματινα ή και φόρμες καθώς και με σορτσάκια αν το επιτρέπει ο καιρός. 

Πάει με όλα αν μπορείτε να υποστηρίξετε το κάθε look που θέλετε να επιλέξετε, μόνο μην ξεχνάτε ότι πρέπει πάντα μα πάντα να φοριούνται έξω από τα παντελόνια.

Πολύ ωραία επιλογή είναι όταν επιλέγετε φορεματάκια ή φούστες να τις φοράτε μαζι με κάλτσα εώς το γόνατο για πιο stylishlook!

Επιλέξτε το χρώμα που σας αρέσει και που μπορείτε να το ταιριάξετε με τους θυσαυρούς που έχετε στην ντουλάπα σας και δημιουργήστε casualαλλά και chic συνδυασμούς.

Τα πάντα είναι στο χέρι αλλά και στο πόδι σας!

http://chicandsilk.blogspot.com/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ