2012-10-25 16:00:05
Φωτογραφία για Κοντά και στην επιμήκυνση η Ελλάδα
Το πιθανότερο πάντως είναι πως η ελληνική κυβέρνηση θα εξασφαλίσει το πακέτο της επιμήκυνσης που θα οδηγήσει στη βιωσιμότητα, στο προσεχές διάστημα. Πολύ καλό κλίμα αναφορικά με την προοπτική εξασφάλισης από πλευράς της Ελλάδας της διετούς επιμήκυνσης που επιδιώκει εδώ και τόσο καιρό, βρήκε η ελληνική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες, όπως επιβεβαιώθηκε και από τις χθεσινές δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ Γ.Στουρνάρα. Επισήμως, η αντίδραση από την Κομισιόν, όταν τίθεται τέτοιο ζήτημα, είναι πως «δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία να δοθεί διετής παράταση στην Ελλάδα για την επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων». Τουλάχιστον, αυτή τη διατύπωση χρησιμοποίησαν ο αξιωματούχος της ΕΚΤ Γιοργκ Άσμουσεν αλλά και ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Όλι Ρεν λίγο πριν την έναρξη του Euroworking Group.

Ωστόσο, όπως έλεγαν στην Voria.gr στελέχη του οικονομικού επιτελείου, είναι η πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, που δεν διαψεύδεται η συζήτηση αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά απλώς διευκρινίζεται ότι δεν έχει επέλθει ακόμα η συμφωνία . Όπερ σημαίνει ότι η διαπραγμάτευση έχει ξεκινήσει, αλλά προς το παρόν είναι άγνωστο το τελικό της αποτέλεσμα.

Το πιθανότερο πάντως είναι πως η ελληνική κυβέρνηση θα εξασφαλίσει το πακέτο της επιμήκυνσης που θα οδηγήσει στη βιωσιμότητα, στο προσεχές διάστημα. Απλώς, δεν είναι ένα ζήτημα το οποίο μπορεί να κλείσει από τη μια μέρα στην άλλη.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ