2012-10-25 15:38:03
Φωτογραφία για Οι Ελβετοί θέλουν εγγυήσεις για να συμμετάσχουν στην έρευνα για το θάνατο του Αραφάτ
Οι Ελβετοί ειδικοί σχεδιάζουν να συμμετάσχουν στην έρευνα των Γάλλων ειδικών για το θάνατο του ηγέτη των Παλαιστινίων Γιάσερ Αραφάτ, αλλά σημείωσαν ότι ακόμη χρειάζεται να διευκρινιστούν οι συνθήκες υπό τις οποίες θα γίνει η εργασία τους, ανακοίνωσε το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λοζάνης.

Οι επιστήμονες της ραδιοφυσικής στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λοζάνης είχαν αρχικά βρει ίχνη ραδιενεργού πολωνίου στα ρούχα του Αραφάτ, πυροδοτώντας την διεξαγωγή έρευνας, της οποίας ηγούνται τώρα Γάλλοι εισαγγελείς.

Ο εκπρόσωπος του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ντάρσι Κρίστεν δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης ότι Γάλλοι και Ελβετοί ειδικοί θα μεταβούν στη Ραμάλα στις 26 Νοεμβρίου για την εκταφή της σορού του Αραφάτ, ο οποίος πέθανε το 2004 κοντά στο Παρίσι.

“Ακόμη χρειαζόμαστε το πράσινο φως από την κα Αραφάτ”, σημείωσε ο Κρίστεν, υπογραμμίζοντας ότι τώρα γίνεται η επεξεργασία των λεπτομερειών μιας συμφωνίας με τη χήρα του Αραφάτ, Σούχα.


Προηγούμενα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η αποστολή αυτή ήταν σίγουρη.

Οι επιστήμονες της ραδιοφυσικής αναμένουν επίσης μια επίσημη συμφωνία με την Παλαιστινιακή Αρχή. “Θέλουμε εγγυήσεις για διαφάνεια, αξιοπιστία και ανεξαρτησία”, σημείωσε ο Κρίστεν.

Οι Ελβετοί ειδικοί θέλουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους να διατεθούν σε ομότιμούς τους επιστήμονες, θέλουν να διαδραματίσουν έναν ενεργό ρόλο στην ανάλυση και δεν θέλουν να βρεθούν εν μέσω πολιτικών ή νομικών συγκρούσεων.

“Οι προοπτικές δείχνουν μάλλον καλές” ότι μια τέτοια συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί εγκαίρως ώστε μια κοινή γαλλοελβετική έρευνα να μπορεί να αρχίσει ως τα τέλη Νοεμβρίου, σημείωσε ο Κρίστεν. Μετά το τέλος του επόμενου μήνα, τα ίχνη πολωνίου θα έχουν χαθεί.
onlycy.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ