2012-10-25 07:23:22
Φωτογραφία για ΑΛ. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΑΛΛΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΟΝΕ
Το δικό του στίγμα στην πορεία ενιαιοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ έδωσε χθες, κατά τη διάρκεια ομιλίας του με θέμα «Η πολιτική συγκυρία και οι προτεραιότητες της Σοσιαλιστικής Αριστεράς», σε πολιτική εκδήλωση του Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου, ο Αλέξης Μητρόπουλος. 

Απευθυνόμενος σε «πασοκογενή» στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα κάλεσε να συμμετάσχουν χωρίς προκαταλήψεις στη διαδικασία ενιαίου φορέα που επιχειρείται, προβάλλοντας όμως για άλλη μια φορά τις διαχωριστικές του γραμμές από όσα πρεσβεύει το «Αριστερό Ρεύμα» και οι συν αυτώ συνιστώσες, χωρίς πάντως να τα κατονομάσει. «Αγωνιζόμαστε απροκατάληπτα, χωρίς αντιθέσεις, χωρίς παραγοντισμούς, χωρίς τάσεις επικράτησης, με απέραντη ενωτικη και συμφιλιωτική διάθεση για την εξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε ένα συνεκτικό, πλουραλιστικό, πολυτασικό κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς», είπε, συμπληρώνοντας όμως με νόημα ότι «όπως έχει την ίδια ευαισθησία στην κατοχυρωμένη ελευθερία της έκφρασης των απόψεων στο εσωτερικό κομματικό πεδίο, έτσι έχει και τον σεβασμό και την ενιαία έκφραση προς τα έξω της πλειοψηφούσας άποψης».


Τάχθηκε εξάλλου αναφανδόν υπέρ της παραμονής στην ΟΝΕ, εκτιμώντας ως «ανεπίκαιρη και επιζήμια» κάθε άλλη συζήτηση για την Ελλάδα εν σχέσει με την ΕΕ, όπως αυτή διατυπώνεται στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου μεταξύ στελεχών της «αριστερής μειοψηφίας».

Τονίζοντας πως η κατάρρευση σαν «γυάλινος πύργος» των καθεστώτων του λεγόμενου «υπαρκτού» σοσιαλισμού, «μας οδήγησε παιδιόθεν στην αναζήτηση ενός άλλου δρόμου για τη δημιουργία της δίκαιης κοινωνίας», θύμισε την «μεγάλη συμβολή του ριζοσπαστικού σοσιαλιστικού χώρου της κοινωνικοποίησης και της αυτοδιαχείρισης» στην εκλογική εκτόξευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ζητώντας αυτή να αποτυπωθεί και στα νέα κείμενα ενόψει της Συνδιάσκεψης και του Συνεδρίου του, καθώς και στην οργανωτική συγκρότησή του.

Επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την κρίση, τάχθηκε υπέρ της απόρριψης του μνημονίου και μίλησε για την ανάγκη άλλου σχεδίου εθνικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης.
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ