2012-10-25 07:17:02
Φωτογραφία για Εκταμίευση δόσης προς τη Πορτογαλία
Το πράσινο φως για την εκταμίευση δόσης ύψους 1,5 δισ. ευρώ προς την Πορτογαλία «άναψε» την Τετάρτη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) μετά και... την πέμπτη αναθεώρηση της απόδοσης της ευρωπαϊκής χώρας.

Ωστόσο, ο διεθνής οικονομικός οργανισμός προειδοποίησε τη Λισαβόνα πως πρέπει να... σφίξει εκ νέου το ζωνάρι προκειμένου να βελτιωθούν τα οικονομικά του κράτους.

«Η Πορτογαλία έχει κάνει σημαντικές προσπάθειες, ωστόσο η ασθενέστερη εξωτερική προοπτική και η αύξηση της ανεργίας έχουν αυξήσει τους κινδύνους για την επίτευξη των στόχων της χώρας. Επιπρόσθετες προσπάθειες είναι αναγκαίες, με την υποστήριξη των εταίρων της Ευρωζώνης, ώστε να προωθηθεί περαιτέρω η δημοσιονομική εξυγίανση και να ενισχυθεί μακροπρόθεσμα η ανάπτυξη. Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου να στηριχθεί μια ισχυρή δημοσιονομική εξυγίανση», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΔΝΤ.


«Οι προσπάθειες αυτές περιλαμβάνουν την πλήρη εφαρμογή των κανόνων δέσμευσης των δαπανών, την παρακολούθηση της φορολογικής διοίκησης και τη διαχείριση των οικονομικών του Δημοσίου», προστίθεται.

Παράλληλα με την ανακοίνωση της εκταμίευσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ ψήφισε επίσημα να «χαλαρώσει» τους στόχους για το έλλειμμα της Πορτογαλίας τη διετία 2012-2013. Νωρίτερα, η Τρόικα (Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ΔΝΤ) είχαν συμφωνήσει να δώσουν περισσότερο χρόνο στη Λισαβόνα προκειμένου να πετύχει τους στόχους της.

Οι εκταμιεύσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής προς την Πορτογαλία από τους δανειστές της ανέρχονται στα 21.8 δισ. ευρώ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ