2012-10-25 05:03:03
Φωτογραφία για Εξαρθρώθηκε κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων
Οργανωμένο πολυμελές κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων εξαρθρώθηκε έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής... με τη συνδρομή των Ο.Π.Κ.Ε Κολωνού και Αιγάλεω.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 10 ατόμων, από τα οποία συνελήφθησαν εννέα (οκτώ Έλληνες και ένας Πακιστανός, ηλικίας από 24 έως 55 ετών), ενώ αναζητείται ένας ακόμα 42χρονος ελληνικής υπηκοότητας.

Υπολογίζεται ότι η σπείρα διακινούσε καθημερινά περίπου 15.000 λίτρα, από τον Ιούλιο που συγκροτήθηκε, ζημιώνοντας το δημόσιο από διαφυγόντες δασμούς με ποσό πάνω από 1.440.000 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη του κυκλώματος προμηθεύονταν πετρέλαιο ναυτιλίας, το οποίο μετέφεραν με ειδικά διασκευασμένο φορτηγό τύπου ψυγείου, στο εσωτερικό του οποίου υπήρχε μεταλλική δεξαμενή μεταφοράς καυσίμων χωρητικότητας 6.000 λίτρων, σε περίφρακτο χώρο που διέθεταν στην περιοχή Σιντριβάνι Ασπροπύργου. Στη συνέχεια το αποθήκευαν σε επικαθήμενο βυτιοφόρο όχημα, χωρητικότητας 30.000 λίτρων ή σε πλαστικές δεξαμενές των 1.000 λίτρων και κατόπιν παραγγελιών το μεταφόρτωναν σε τρία διαφορετικά βυτιοφόρα οχήματα και το διέθεταν σε συγκεκριμένα πρατήρια υγρών καυσίμων σε διάφορες περιοχές της Αττικής.


Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου στους αποθηκευτικούς χώρους στον Ασπρόπυργο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-Ένα ειδικά διασκευασμένο για μεταφορά καυσίμων Ι.Χ. φορτηγό τύπου ψυγείου.

-Ένα επικαθήμενο βυτιοφόρο καυσίμων χωρητικότητας 30.000 λίτρων.

-Ένα Δ.Χ. βυτιοφόρο όχημα χωρητικότητας 5.000 λίτρων.

-Δύο πλαστικές δεξαμενές των 10.000 λίτρων έκαστη.

-Πέντε πλαστικές δεξαμενές των 1.000 λίτρων έκαστη.

-Εννέα πλαστικά δοχεία των 20 λίτρων έκαστο.

-Μια αναδυόμενη αντλία καυσίμων.

Στις εγκαταστάσεις μετέβη κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για φορολογικό και τελωνειακό έλεγχο, καθώς και κλιμάκιο του Τελωνείου Πειραιά για δειγματοληψία στα καύσιμα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ