2012-10-25 04:49:03
Φωτογραφία για «Δεν γουστάρω Όσκαρ και τέτοια»
Έχοντας επιλέξει να μείνει εκτός χολιγουντιανού συστήματος τα τελευταία χρόνια και επιδιώκοντας να προκαλεί με τις δημόσιες... εμφανίσεις και δηλώσεις του, ο Χοακίν Φίνιξ, αδιαφιλονίκητο φαβορί για το Oσκαρ α' ανδρικού ρόλου της σεζόν για την ερμηνεία του στο «The Master», μπορεί και να κλώτσησε την ευκαιρία του.

Μη διστάζοντας να προσβάλει την Ακαδημία Κινηματογράφου και Επιστημών σε συνέντευξή του στο περιοδικό Interview, ο Φίνιξ δεν μάσησε τα λόγια του όταν τον ρώτησαν για τα χρυσά βραβεία. «Είναι ένα καρότο, αλλά έχει την πιο άσχημη γεύση που έχω δοκιμάσει ποτέ στη ζωή μου», σχολίασε παραστατικότατα, έχοντας πρότερη εμπειρία από τις οσκαρικές του υποψηφιότητες για τις ταινίες «Μονομάχος» και «Walk the line».

«Το να βάζεις τους ανθρώπους να διαγωνίζονται μεταξύ τους είναι το πιο βλακώδες πράγμα στον κόσμο. Η εποχή του "Walk the Line" ήταν η πιο αμήχανη που έζησα ποτέ. Δεν θέλω ποτέ να το ξαναζήσω αυτό. Δεν το παίζω υπεράνω όλων, αλλά αρνούμαι να αισθανθώ ξάνα, άβολα συμμετέχοντας σε μια κούρσα βραβείων».


Μάρλον Μπράντο δεν είναι, ούτε Τζέιμς Ντιν πάντως ο Χοακίν για να πιστεύει ότι μπορεί να βρίζει το σύστημα τόσο απροκάλυπτα και να μην του στοιχίσει. Η πρόσφατη απόπειρά του να παραπλανήσει το κοινό με το mokumentary «I' m Still Here» δεν ήταν τίποτα το ιδιοφυές και ο πρωταγωνιστής του «The Master», μπορεί να έχει φέτος να επιδείξει την ερμηνεία της καριέρας του, αλλά επιμένει να δηλώνει ανεξάρτητος κι επαναστάτης, με μια δόση γραφικότητας.

Το πόσο σοβαρά λαμβάνει η Ακαδημία τις δηλώσεις του θα φανεί στις 10 Ιανουαρίου που θα ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες. Όσοι είδαν το "The Master" τον θεωρούν σίγουρο χαρτί της λίστας, αλλά ο απρόβλεπτος ράπερ-φαρσέρ προσπαθεί να μείνει αξέχαστος περισσότερο για τις προκλητικές δηλώσεις του, παρά για την επική ερμηνεία του στο φιλμ του Πολ Τόμας Άντερσον.
e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Που κάνει καλό το γέλιο;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Που κάνει καλό το γέλιο;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ