2012-10-24 10:47:03
Φωτογραφία για Δυναμική παρέμβαση των φοιτητών Ιατρικής και Βιοχημείας
Ματαίωσαν τις εκλογές για την εκλογή συμβουλίου διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Οι εκλογές για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών της διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ματαιώθηκαν χθες μετά από δυναμικές παρεμβάσεις των φοιτητών, τόσο στο Βόλο όσο και στη Λάρισα.

Όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι φοιτητές Ιατρικής και Βιοχημείας, «το συμβούλιο διοίκησης είναι ένα αυταρχικό, αντιδημοκρατικό όργανο που έρχεται ν’ αντικαταστήσει και να καταργήσει στην πράξη όλα τα δημοκρατικά, συλλογικά όργανα του πανεπιστημίου εφαρμόζοντας το νόμο Διαμαντοπούλου, για τα πανεπιστήμια.

Η προσπάθεια αυτή, για την εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου, βρήκε τη μαζική απάντηση φοιτητών και καθηγητών. Ακολουθώντας τις αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων Βιοχημείας κ’ Ιατρικής Λάρισας, του ενιαίου συλλόγου διδασκόντων Π.Θ. και φοιτητικών συλλόγων του Βόλου, ματαιώσαμε την εκλογική διαδικασία έπειτα μετά από δυναμική παρέμβαση.


Ο νόμος αυτός έρχεται να υποβαθμίσει περαιτέρω το ελληνικό πανεπιστήμιο αναιρώντας βασικές αρχές του όπως ο δημόσιος, δωρεάν κ’ δημοκρατικός χαρακτήρας του και καταργώντας το, κατοχυρωμένο από το άρθρο 16 του συντάγματος, αυτοδιοίκητο της λειτουργίας του.

Παράλληλα, ευθυγραμμίζεται με την ευρύτερη μνημονιακή πολιτική της λιτότητας και υποβάθμισης της παιδείας, οδηγώντας στη μετατροπή της από δικαίωμα των όλων σε προνόμιο για λίγους.

Υλοποιώντας τις αποφάσεις των φοιτητικών μας συλλόγων εμείς θα συνεχίσουμε να μπλοκάρουμε την εφαρμογή αυτού του νόμου και να αγωνιζόμαστε για το πανεπιστήμιο ‘‘των όλων’’, αντιπαλεύοντας στο σύνολο της μια πολιτική καταστροφική για όλα τα δημόσια, κοινωνικά αγαθά».

Η ανακοίνωση προδιαγράφει και την επανάληψη της χθεσινής κινητοποίησης κατά τη διάρκεια των αυριανών, επαναληπτικών εκλογών.
onlarissa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ