2012-10-24 10:43:03
Φωτογραφία για Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Οι εργαζόμενοι δεν το βάζουν κάτω, η κυβέρνηση σφυρίζει...αδιάφορα
Αύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά κάνουν γενική συνέλευση για να καθορίσουν τις επομενες ενέργειές τους, ώστε να να αντιμετωπίσουν τη δραματική κατάσταση στην οποία τους έφεραν οι ανεύθυνες πολιτικές και αποφάσεις διαδοχικών κυβερνήσεων, “γαλάζιων” και “πράσινων”.

Ο μεγαλύτερος εχθρός τους; Η απόλυτη κυβερνητική αδιαφορία για το θέμα! Όπως λένε εργαζόμενοι των Ναυπηγείων με τους οποίους επικοινώνησε το Onalert “όλοι ασχολούνται ακόμη με το πως έγινε η είσοδος των εργαζομένων στο ΥΕΘΑ, αλλά κανένας δεν ασχολείται με την ουσία του προβλήματος”.

Μέχριι στιγμής έχει γίνει γνωστή η πρόταση που θα παρουσιάσει η ΔΑΚΕ στην αυριανή συνέλευση. Η ΔΑΚΕ αν και πρόσκειται στην κυβερνητική παράταξη έχει εκδώσει τουλάχιστον δύο πολύ σκληρές ανακοινώσεις. Η μία εναντίον του ΥΕΘΑ και η άλλη εναντίον και του ίδιου του πρωθυπουργού.

Τι προβλέπει η πρόταση της ΔΑΚΕ:


· “ • Εργασία κάθε Δευτέρα, και διεξαγωγή στοχευμένων κινητοποιήσεων τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας

· • Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων και των βαρδιών από την εταιρία, πριν την απόφαση του Δικαστηρίου

Πάγια και αυτονόητα αιτήματα μας, προς την κυβέρνηση είναι:

• η απόσυρση του νόμου της εκ περιτροπής εργασίας ή η εξαίρεση από αυτόν των σχετικών με το ΥΠ.ΕΘ.Α βιομηχανικών μονάδων

• η διασφάλιση της βιωσιμότητας του Ναυπηγείου και των θέσεων εργασίας μας

• η επανένταξη των συναδέλφων του Τροχαίου Υλικού

• η σύνδεση των πληρωμών του Ελληνικού Δημοσίου, με την πρόοδο των εργασιών στα Υποβρύχια

Όσο το Ναυπηγείο παραμένει κλειστό, ο Σάφα, αποφεύγει την τακτοποίηση των συμβατικών του υποχρεώσεων, μισθολογικών και μη, χρησιμοποιώντας το ως δικαιολογία. Εμείς θα τον αναγκάσουμε να επιστρέψει και να αναλάβει τις ευθύνες του. Πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι το Ναυπηγείο είναι δυνατό, όταν είναι ανοικτό.

Δεν αποδεχόμαστε την εκ περιτροπής εργασία, δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα αιτήματα μας, ο νομικός και συνδικαλιστικός αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωση (απόσυρση του μέτρου). Αναγνωρίζουμε όμως και την οριακή οικονομική κατάσταση όλων μας. Συνάδελφοι, δεν διεκδικούμε απλώς, είμαστε σε συνεχή πόλεμο με τις πολιτικές και συνδικαλιστικές πρακτικές που μας έφεραν ως εδώ και με τα πρόσωπα που τις εφάρμοσαν.

Το Δ.Σ της ΔΑΚΕ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
onalert.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ