2012-10-24 09:39:04
Φωτογραφία για «Οι Έλληνες φίλαθλοι δεν είναι ρατσιστές»
Την αγωνιστική που μας πέρασε όλοι οι φίλαθλοι είδαν στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας τα μπλουζάκια που φορούσαν οι παίκτες κατά του ρατσισμού. Ο γενικός διευθυντής της Λίγκας, Μιχάλης Αναγνώστου, μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για την προσπάθεια που γίνεται από την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος κατά του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο.

Επιπλέον τόνισε ότι οι Έλληνες φίλαθλοι δεν είναι ρατσιστές και έχουν γίνει ελάχιστα μεμονωμένα περιστατικά στα ελληνικά γήπεδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην εκπομπή «Βάσει σχεδίου»:

«Οι Έλληνες φίλαθλοι δεν είναι ρατσιστές. Έχουν συμβεί ελάχιστα μεμονωμένα κρούσματα, τα οποία, όμως, δεν παίρνουν ιδιαίτερη έκταση και κάθε φορά αντιμετωπίζουν την οργή των υπόλοιπων φιλάθλων. Αυτό είναι κάτι που μας τιμά και θα πρέπει να λέμε και τα καλά, που συμβαίνουν στην χώρα μας», ήταν αρχικά τα λόγια του.

Όσον αφορά τα κρούσματα ρατσισμού στο ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, σχολίασε: «Οι λαοί μετακινούνται και οι άνθρωποι ψάχνουν τρόπο να ζήσουν. Το πρόβλημα του ρατσισμού εμφανίζεται στην Δυτική Ευρώπη. Το ποδόσφαιρο ενώνει και ο ρατσισμός δεν έχει θέση στον χώρο».


Τέλος αναφορικά με τον αν η χώρα μας μπορεί να ανταποκριθεί σε φαινόμενα βίας, τόνισε: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο έδειξε τα αντανακλαστικά του απέναντι σε κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις ρατσισμού και εδώ και έξι χρόνια οργανώνουμε τις εκδηλώσεις κατά του ρατσισμού. Σκοπός μας είναι η καλύτερη δυνατή ενημέρωση των φιλάθλων, ώστε να μάθουν άπαντες να προστατεύουν το άθλημα. Το ποδόσφαιρο ενώνει τους λαούς και δεν τους χωρίζει. Αυτό είναι το δικό μας μήνυμα».
Sport-fm.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ