2012-10-23 12:55:02
Φωτογραφία για ΣτΕ: Μη νόμιμη η μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στους ΟΤΑ χωρίς πόρους
Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δικαιώνει σχεδόν το σύνολό των δήμων οι οποίοι χρόνια τώρα αρνούνται να αναλάβουν αρμοδιότητες χωρίς την αντίστοιχη μεταφορά πόρων.

Το Γ΄ τμήμα του ΣτΕ εξέτασε την προσφυγή του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης ο οποίος αρνήθηκε να εφαρμόσει απόφαση της Γενικής Γραμματείας Κρήτης, με την οποία θα αναλάμβανε την αρμοδιότητα συντήρησης δρόμων χωρίς τα αντίστοιχα κονδύλια.

Ο Δήμος Ηρακλείου θα έπρεπε να συντηρεί τις οδούς εντός των ορίων του συμπεριλαμβανομένων και των εθνικών κάτι που θα απαιτούσε άνω των 500.000 € το χρόνο.

Η δημοτική αρχή κατέθεσε αίτηση ακυρώσεως της απόφασης στο ΣτΕ, το οποίο με την με αριθ. 2599/2011 απόφασή του ακύρωσε την απόφαση του Γ.Γ της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης χαρακτήρισε την απόφαση ως «απόφαση- σταθμό για όλη την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Η συγκεκριμένη απόφαση δικαιώνει όλους τους δήμους που δεν αναλάμβαναν επιπλέον αρμοδιότητες από την Κεντρική Εξουσία χωρίς τα αντίστοιχα χρήματα.

Το ΣΤΕ έχει από το 2009 μέχρι το 2011 έχει βγάλει τρεις αποφάσεις( 2599/2011, 506/2010, 389/2009) με τις οποίες αναφέρει ότι κάθε αρμοδιότητα από κεντρικά ή περιφερειακά όργανα του Κράτους προς την τοπική αυτοδιοίκηση συνεπάγεται και τη μεταφορά των αντίστοιχων πόρων.
exelixeis.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ