2012-10-23 10:03:49
Φωτογραφία για Οι λειτουργικές δαπάνες «βουλιάζουν» τα σχολεία του Δήμου Ήλιδας
Γράφει η Μαρία Καραμπάτση«Μάχη» με τις ελλείψεις και τα προβλήματα που διαρκώς διογκώνονται, δίνουν σε καθημερινή βάση οι διευθυντές των σχολικών μονάδων του δήμου Ήλιδας, αφού τα χρήματα για τις λειτουργικές δαπάνες  δεν επαρκούν και ελέω οικονομικής κρίσης αναγκάζονται να κάνουν περικοπές από τα ήδη περικομμένα, ενώ δημιουργεί μεγάλο «πονοκέφαλο» πλέον το ζήτημα της προμήθειας πετρελαίου για τη θέρμανση των σχολικών αιθουσών.

Αν και ο Οκτώβριος οδεύει προς το τέλος του, μόλις πριν από μερικές ημέρες παρελήφθη από τον δήμο Ήλιδας το κονδύλι που αντιστοιχεί στο δεύτερο τρίμηνο για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων και υπολείπονται δύο ακόμη δόσεις, που ουδείς γνωρίζει πότε θα φθάσουν στον δήμο και κατ' επέκταση στα σχολεία.

Από πέρυσι άλλωστε το κονδύλι αυτό είναι «ψαλιδισμένο» κατά 30% και η δεύτερη δόση για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανέρχεται σε 67.650 ευρώ, το οποίο κατανέμεται σε 32.472 ευρώ για τα σχολεία Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και σε 35.178 ευρώ για τα σχολεία Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.


Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα συνεδριάσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας για να προχωρήσει στην κατανομή των 35.178 ευρώ, ενώ χθες το μεσημέρι συνεδρίασε η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης υπό την προεδρία του αντιδημάρχου κ. Δημήτρη Παναγιωτάρα και προχώρησε στην κατανομή του ποσού των 32.472 ευρώ, για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του δήμου.

Ο κ. Παναγιωτάρας μιλώντας στην εφημερίδα «Πατρίς» εμφανίστηκε αισιόδοξος, ωστόσο ούτε αυτός γνωρίζει πότε θα καταβληθούν οι δύο επόμενες δόσεις.

ΠΗΓΗ: ΠΑΤΡΙΣ
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ