2012-10-23 01:54:03
Φωτογραφία για Η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ για την εισιτηριοδιαφυγή
Τα πρώτα αποτελέσματα των μέτρων για την αντιμετώπιση της εισιτηριοδιαφυγής, που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μπορεί να είναι ελπιδοφόρα αλλά σε καμία περίπτωση δεν παραγράφουν τις πολιτικές ευθύνες όσων γιγάντωσαν αυτό το πρόβλημα με μετατάξεις- διωγμούς από τον ΗΣΑΠ και απολύσεις από το Μετρό.

Οι εργαζόμενοι από πολύ νωρίς με έγγραφά μας είχαμε προειδοποιήσει ότι οι μετατάξεις- διωγμοί των συναδέλφων μας από τον ΗΣΑΠ στις… πόρτες υπουργείων και γενικότερα η πολιτική των μετατάξεων και των απολύσεων θα είναι καταστροφική. Δεν εισακουστήκαμε, με αποτέλεσμα δεκάδες εκδοτήρια εισιτηρίων στους σταθμούς ΗΣΑΠ και Μετρό να είναι καθημερινά κλειστά, ο έλεγχος να είναι ανύπαρκτος, η απώλεια εσόδων για την Εταιρία να παίρνει μεγάλες διαστάσεις και η παραβατικότητα σε όλο το δίκτυο να αυξάνεται επικίνδυνα.

Όμως, επειδή στις 17/9 ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωνε ότι «με την προσπάθεια για τον περιορισμό της εισιτηριοδιαφυγής, πάμε να αποφύγουμε την αύξηση των εισιτηρίων» θεωρούμε θετικά τα μέχρι τώρα βήματα και ελπίζουμε να εισακουστούν οι προτάσεις μας, για να επιστρέψουν όλοι οι συνάδελφοι μας στις εργασίες τους και να αποτρέψουμε τις εξωφρενικές αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων κατά 25% από το 2013.


Για το θέμα των αυξήσεων των εισιτηρίων πραγματοποιούμε την Τρίτη 23/10/2012 και ώρα 10:00π.μ, συνάντηση με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων στα γραφεία της (Ψαρών 2, Αθήνα - Πλατεία Καραϊσκάκη – Μεταξουργείο), ώστε να προχωρήσουμε συντονισμένα σε κοινές δράσεις .

Στόχος μας, οι συγκοινωνίες να παραμείνουν Δημόσιες με φθηνές και ποιοτικές υπηρεσίες.

Το εισιτήριο είναι κοινωνικό αγαθό και όχι αγοραίο εμπόρευμα. Αυτή είναι η θέση μας και την υπερασπιζόμαστε.

Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Β. Σταθούσης Τ. Τριανταφύλλου
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Γιούργια ρε γαμώτο…
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Γιούργια ρε γαμώτο…
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ