2012-10-23 01:46:03
Φωτογραφία για Κίνα: Νέα αυτοπυρπόληση Θιβετιανού
Ένας Θιβετανός αυτοπυρπολήθηκε σήμερα στη βουδιστική μονή Λαμπράνγκ, δύο ημέρες αφού ένας άλλος Θιβετανός είχε αυτοπυρποληθεί κοντά στην ίδια μονή. Το μοναστήρι βρίσκεται στη βορειοδυτική Κίνα και είναι γνωστό για την αντίστασή του στην κυριαρχία του Πεκίνου, ανακοίνωσαν μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Ο Θιβετανός έγινε παρανάλωμα του πυρός , βάζοντας με τραγικό τρόπο τέλος στη ζωή του, σύμφωνα με την οργάνωση υπεράσπισης των Θιβετανών "Ελεύθερο Θιβέτ". Η αυτοκτονία επιβεβαιώθηκε από την ένωση Διεθνής Εκστρατεία για το Θιβέτ (ICT).

Το Λαμπράνγκ είναι ένα από τα διασημότερα θιβετανικά μοναστήρια. Βρίσκεται στην επαρχία Γκανσού, στις πύλες της αυτόνομης κινεζικής περιφέρειας του Θιβέτ. Στην Γκανσού ζουν πολλοί Θιβετανοί, οι οποίοι κατηγορούν τις αρχές ότι καταπνίγουν την κουλτούρα και τη θρησκεία τους.

Ένας άλλος Θιβετανός είχε αυτοπυρποληθεί το Σάββατο στην Γκανσού, σύμφωνα με τις οργανώσεις Ελεύθερο Θιβέτ και Διεθνής Εκστρατεία για το Θιβέτ.

Τον τελευταίο χρόνο περισσότεροι από 60 Θιβετιανοί έχουν αυτοπυρπολήθηκαν. Το επίσημο Πεκίνο επιρρίπτει την ευθύνη γι’ αυτές τις πράξεις στον πνευματικό ηγέτη του Θιβέτ, τον Δαλάι Λάμα, ο οποίος όμως έχει δηλώσει: “δε μπορώ ούτε να καταδικάσω, ούτε να εγκρίνω τις πράξεις αυτοπυρπόλησης”.
real
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ