2012-10-22 09:28:06
Φωτογραφία για Πύργος: 145 μαθητές και μαθήτριες στο μαθηματικό διαγωνισμό Θαλής
Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στον Πύργο ο 73ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Μαθηματικών «Θαλής» με τους υποψηφίους της... περιοχής να διαγωνίζονται στο Εξεταστικό Κέντρο που λειτούργησε στο 4ο Λύκειο Πύργου. Η συμμετοχή εξέπληξε ευχάριστα τους καθηγητές που συμμετέχουν στη διαδικασία και όλοι έχουν να λένε πως η Ηλεία διακρίνεται για τα μαθηματικά μυαλά της, που της έχουν χαρίσει διεθνείς διακρίσεις σε αντίστοιχους διαγωνισμούς.

Ο πρόεδρος του Εξεταστικού Κέντρου και μαθηματικός Χρήστος Τσιρώνης, μιλώντας χθες στην Πρωινή ανέφερε πως στον διαγωνισμό συμμετείχαν 145 μαθητές από τη β’ και γ’ τάξη του γυμνασίου, την α’, β’ και γ’ λυκείου. «Η συμμετοχή των μαθητών φέτος υπερέβη τις προσδοκίες μας» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως «πολλοί μαθητές είναι αρκετά καλοί κάθε χρόνο.

Πιστεύω ότι και φέτος θα φτάσουν ψηλά. Ο νομός μας φημίζεται για τα μαθηματικά μυαλά και υπάρχουν πολλοί που έχουν διακριθεί σε διεθνείς διοργανώσεις από την Ηλεία» εξήγησε. Δεν θα πρέπει όμως να παραβλέψουμε πως οι επιτυχίες των μαθητών είναι αντιπροσωπευτικές και της επιστημονικής εργασίας που γίνεται στα σχολεία του νομού από τους καθηγητές.


Τα επόμενα βήματα

Όσοι από τους συμμετέχοντες στον 73ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Μαθηματικών διακριθούν, θα διαγωνιστούν στην επόμενη φάση με την ονομασία «Ευκλείδης» που θα γίνει στις 12 Ιανουαρίου 2013 στον Πύργο. Η τρίτη φάση είναι ο διαγωνισμός «Αρχιμήδης» στις 23 Φεβρουαρίου 2013 στην Αθήνα. Από αυτούς τους διαγωνισμούς και τον τελικό που θα γίνει την Ελληνική Μαθηματική Εταιρία, θα επιλεγεί με προκαθορισμένη διαδικασία η εθνική ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στην 30η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα το Μάιο του 2013, στην 17η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων τον Ιούνιο 2013 και στην 54η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα τον Ιούλιο του 2013.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ