2012-10-21 13:16:07
Φωτογραφία για Ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για να κλείσουν οι εκκρεμότητες
Ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι μετά από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, με τη συμμετοχή του οικονομικού επιτελείου και του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ενόψει και των τελευταίων διαβουλεύσεων με την τρόικα. Στόχος της κυβέρνησης να κλείσουν άμεσα όλα τα εκκρεμή ζητήματα με τους εκπροσώπους των δανειστών, προκειμένου να προχωρήσει η αξιολόγηση της τρόικας, έτσι ώστε να αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ στο Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός επιχείρησε να στείλει μήνυμα ελπίδας προς τον ελληνικό λαό την Παρασκευή από τις Βρυξέλλες, διαβεβαιώνοντας ότι η χώρα ετοιμάζεται να αλλάξει σελίδα.

«Το τελευταίο πικρό ποτήρι που θα πρέπει να πιούμε, πριν αλλάξουμε σελίδα και περάσουμε στην ανάπτυξη», δήλωσε ο κ. Σαμαράς, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου, αναφερόμενος στο σκληρό πακέτο μέτρων.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι αμέσως μετά την έκθεση της τρόικας και την επόμενη συνεδρίαση του Εurogroup, στις 12 Νοεμβρίου, όπου θα ληφθούν και οι οριστικές αποφάσεις, θα εκταμιευθεί η επόμενη δόση, ενισχύοντας τη ρευστότητα στην ελληνική οικονομία, η οποία, όπως είπε, έχει φτάσει σε σημείο μηδέν.

Την ίδια ώρα αισιόδοξος για την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα στις αρχές Νοεμβρίου εμφανίζεται ο ευρωπαίος επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν σε συνέντευξή του στο Bloomberg.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ