2012-10-20 17:41:03
Φωτογραφία για Unicef: Πρόληψη μέσω θηλασμού
Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από τη Unicef, η αύξηση στον αριθμό των βρεφών που θηλάζουν μπορεί να σώσει χιλιάδες ζωές καθώς μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση καρκίνου στις μητέρες και επιπλοκές στα βρέφη.

Ο κίνδυνος εμφάνισης διαφόρων επιπλοκών στην υγεία, όπως καρκίνος του μαστού, δυσλειτουργίες στο αναπνευστικό σύστημα, μολύνσεις του ακουστικού πόρου, ακόμα και στομαχικές διαταραχές, τόσο της μητέρας όσο και των βρεφών, μπορούν να μειωθούν μέσω του θηλασμού.

Υπολογίστηκε ότι αν ο αριθμός των γυναικών που θηλάζουν έως και 18 μήνες αυξηθεί κατά 30% θα υπήρχαν περίπου 865 περιπτώσεις καρκίνου του μαστού λιγότερες. Επίσης αν το 45% των βρεφών θήλαζαν τουλάχιστον για τους πρώτους τέσσερις μήνες, τουλάχιστον 3.285 λιγότερα βρέφη κάθε χρόνο θα χρειάζονταν νοσοκομειακή περίθαλψη, για λόγους γαστρεντερίτιδας και περίπου 10.637 λιγότερα θα χρειάζονταν επίσκεψη στον παιδίατρο.


Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται από τη Unicef, στις λοιμώξεις του αναπνευστικού, όπου εκεί ο αριθμός ανέρχεται σε 5.916 βρέφη λιγότερα!

Η Ανίτα Τιέσεν, Εκτελεστικός Διευθυντής της Unicef Βρετανίας δήλωσε:

"Παροτρύνοντας τις μητέρες να θηλάζουν για όσο καιρό μπορούν είναι θέμα υγείας από το οποίο επωφελούνται οι ίδιες, τα μωρά τους, ακόμα και το σύστημα υγείας."

Η επικεφαλής της έρευνας, καθηγήτρια Μαίρι Ρένφιου από το Πανεπιστήμιο του Ντάντι, δήλωσε,

"Αυτή η έρευνα τονίζει τις προστατευτικές επιδράσεις που έχει ο θηλασμός τόσο στη μητέρα όσο και στο παιδί."

Η έρευνα καταλήγει ότι πέρα από το θέμα υγείας, μέσω του θηλασμού δημιουργείται ένας δυνατός δεσμός μεταξύ των δύο.
karfo.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ το pre-game
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ το pre-game
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ