2012-10-20 12:02:03
Φωτογραφία για Το ευρώ θα συνεχίσει να υπάρχει, δήλωσε ο Ερό
Βέβαιος ότι το ευρώ θα συνεχίσει να υπάρχει δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό, θέλοντας να «διαψεύσει επίσημα τους μάντεις κακών» που στοιχηματίζουν για το τέλος του κοινοτικού νομίσματος.

«Το ευρώ είναι το κεκτημένο της ιστορίας και αυτό ήταν που διακυβευόταν, θα παίρναμε το ρίσκο να το εγκαταλείψουμε; Σας διαβεβαιώνω: παρά τους μάντεις κακών το ευρώ θα συνεχίσει», δήλωσε ο κ. Ερό μιλώντας σε οικονομικό φόρουμ που πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, Μανίλα.

Χθες είχε δηλώσει στον Τύπο ότι όλοι οι συνομιλητές του στη νοτιοανατολική Ασία, επηρεασμένοι από τον αγγλο-σαξονικό Τύπο, κυρίως τον βρετανικό, διερωτούνταν για το μέλλον του ευρώ και φοβούνταν μια έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο, με 460 εκατομμύρια καταναλωτές, αυτό αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία», ανέφερε ο κ. Ερό προσθέτοντας ότι η Ευρώπη είναι επίσης «εστία καινοτομιών και μια ήπειρος όπου επικρατεί η σταθερότητα, η ειρήνη, η ασφάλεια».

«Πετύχαμε την τραπεζική ένωση, την εποπτεία των τραπεζών, την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, συνεπώς μπορείτε να εμπιστεύεστε το ευρώ», είπε ο γάλλος πρωθυπουργός.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ