2012-10-19 23:20:07
Φωτογραφία για Μόνο με νέο γήπεδο βλέπει φως ο Αλαφούζος
Όλα τα σχέδια και οι προσδοκίες του Γιάννη Αλαφούζου σε οικονομικό επίπεδο πήγαν στο καλάθι των αχρήστων. Οι έρευνες που είχε κάνει προτού στήσει την εταιρία λαϊκής βάσης «Παναθηναϊκή Συμμαχία» αποδείχθηκαν λανθασμένες. Μέχρι σήμερα λίγο περισσότεροι από 8.500 φίλοι του Τριφυλλιού γράφτηκαν μέλη στο Σωματείο ενώ τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί είναι περίπου 1,1 εκατ. ευρώ (τα υπόλοιπα έως τα 2,2 εκατ. ευρώ που εμφανίζονται έχουν δοθεί από την ομάδα Αλαφούζου συν τα 300.000 ευρώ της χορηγίας Βαρδινογιάννη). Καμία σχέση με τις 40.000 μέλη και τα 12 εκατ. ευρώ που είχε θέσει ως καλοκαιρινό στόχο.Είναι προφανές πια ότι χρήματα από αυτή τη διαδικασία δεν μπορεί να περιμένει το ταμείο της ΠΑΕ.

Πρέπει να βρεθούν άλλοι πόροι. Πιο βέβαιοι και πιο αποδοτικοί.Ο Αλαφούζος έχει καταλήξει ότι μόνο εάν φτιαχτεί νέο γήπεδο μπορεί να επιβιώσει οικονομικά ο Παναθηναϊκός. Για το λόγο αυτό το τελευταίο διάστημα έχει συναντηθεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της Διπλής Ανάπλασης και βρίσκεται κοντά στην παρουσίαση μιας νέας πρότασης. Αυτή θα αφορά ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο με πολύ χαμηλότερα στάνταρ από τις προδιαγραφές του Βοτανικού ώστε να κοστίζει το 1/3 από εκείνο.


Ο πρόεδρος του Τριφυλλιού κρίνει ότι μπορεί να πάρει δάνειο από δύο - τρεις τράπεζες εάν το κόστος κατασκευής του γηπέδου κυμανθεί γύρω στα 30 εκατ. ευρώ.Μεγάλες προσδοκίες ξανά, μπορεί να παρατηρήσει κανείς. Μπορεί. Μόνο που στην πραγματικότητα είναι όντως η μοναδική ελπίδα του Τριφυλλιού να δει φως στην άκρη του τούνελ, από τη στιγμή που ο Αλαφούζος δεν βάζει το χέρι στην τσέπη, η λαϊκή βάση δεν έχει την αναμενόμενη δυναμική και οι υπόλοιποι μέτοχοι είτε δεν υπάρχουν, είτε δίνουν... ψίχουλα.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ