2012-10-19 13:05:21
Φωτογραφία για Βόρειοι και Νότιοι
Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, όταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα μεγαλουργούσε για λογαριασμό της Νάπολι, ο ιταλικός νότος έκανε τη δική του επανάσταση. Έπρεπε να περάσουν σχεδόν 25 χρόνια, για να αμφισβητήσει ξανά η ιταλική φτωχολογιά την γκλαμουριά του βορρά. Το βράδυ του Σαββάτου θα παιχτεί κάτι περισσότερο από ποδόσφαιρο στο «Juventus Stadium» του Τορίνο.

Ισόβαθμες στην κορυφή, Γιουβέντους και Νάπολι προχωρούν στο πρώτο ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο φετινό καμπιονάτο, σε έναν αγώνα που έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία για τους παρτενοπέι. Με 2.000 πιστούς (και έτοιμους για όλα) οπαδούς στο πλευρό τους, οι φιλοξενούμενοι θα διατρανώσουν ξανά πως «δεν είμαστε Ιταλοί, αλλά Ναπολιτάνοι». Από το υπόλοιπο γήπεδο, είναι πολύ πιθανό να ακουστεί ξανά η επίκληση προς τον θεό, να ξυπνήσει ξανά ο Βεζούβιος και η λάβα του να πνίξει τη Νάπολι. Πέρσι, πάντως, έγιναν πολλά περισσότερα, με τους οπαδούς της Νάπολι να δέχονται επίθεση στις εξέδρες.


Η αλήθεια είναι πως η Γιούβε είναι το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο, αλλά το rotation του Βάλτερ Ματσάρι στη Νάπολι, έχει προσδώσει φρεσκάδα σε ποδοσφαιριστές όπως οι Εντίνσον Καβάνι, Μάρεκ Χάμσικ και Γκοκχάν Ινλέρ.

Η Νάπολι εμφανίζεται έτοιμη να αμφισβητήσει τα πρωτεία της Γιουβέντους. Σε αυτή την προσπάθεια, θα έχει μαζί της τις προσευχές του φτωχού και παραμελημένου ιταλικού νότου. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Φαμπρίτσιο Μίκολι, πρώην ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους και νυν της Παλέρμο, ευχήθηκε να πάρει η Νάπολι το πρωτάθλημα.

Η απάντηση θα δοθεί το βράδυ του Σαββάτου στο Τορίνο. Όλοι εμείς, οι ξένοι, θα περιμένουμε να απολαύσουμε καλό ποδόσφαιρο. Οι Ιταλοί, όμως, για δύο ώρες θα είναι χωρισμένοι στα δύο. 

thesporters.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ