2012-10-18 23:53:02
Φωτογραφία για Ντόρα Μπακογιάννη: Η Γερμανία έχει κερδίσει από την ελληνική κρίση
«Η Γερμανία έχει κερδίσει από αυτή την κρίση» δήλωσε στο γερμανικό κρατικό δίκτυο ZDF η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη επισημαίνοντας ότι «κανείς συνταξιούχος στην Γερμανία και κανείς φορολογούμενος δεν έχασε τίποτα».

«Δεν μπορείτε να εισπράξετε άλλους φόρους πια στην Ελλάδα, γιατί δεν υπάρχουν τα λεφτά για να πληρωθούν αυτοί οι φόροι. Δεκαπέντε νέοι φόροι έχουν επιβληθεί στους πολίτες. Δεν μπορείτε να πιέσετε κι άλλο τους μισθούς προς τα κάτω, γιατί ήδη έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Οι συντάξεις το ίδιο. Οπότε θα έπρεπε να πει κανείς στην Ελλάδα ξεκάθαρα “ναι, δεν σας θέλουμε πια στην ευρωζώνη”. Αλλά αυτό θεωρώ πως έχει μεγάλο κόστος για την Ευρώπη» είπε.

Παράλληλα, μιλώντας χθες σε ημερίδα της Ενωσης Γερμανικών Τραπεζών στο Βερολίνο η κυρία Μπακογιάννη είπε ότι «η Γερμανία κέρδισε από την Ελληνική κρίση 45 δισεκατομμύρια ευρώ και, μέσω της όλης πολιτικής καθορισμού των τόκων, έδωσε στην Ελλάδα 15,2 δισεκατομμύρια».


Η κυρία Μπακογιάννη εμφανίστηκε πεπεισμένη ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ, διαβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της και ζήτησε περισσότερο χρόνο. Προειδοποίησε ακόμη για για τους κινδύνους που θα αντιμετωπίσει ολόκληρη η Ευρωζώνη σε περίπτωση αποχώρησης της Ελλάδας, ενώ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο κοινωνικής έκρηξης και ενίσχυσης του λαϊκισμού.

«Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο και εσείς χρειάζεστε μια Ευρώπη που να είναι ενωμένη και όχι ο ένας μετά τον άλλο να αποχωρούν από το ευρώ. Τον Ιούνιο ελήφθησαν πολύ καλές αποφάσεις για την ευρωζώνη, αλλά και εκτός αυτής. Πρέπει να προχωρήσουμε. Δεν γίνεται να μείνουμε ακίνητοι», δήλωσε η κυρία Μπακογιάννη και τάχθηκε υπέρ των γρήγορων αποφάσεων, στην κατεύθυνση της πολιτικής και οικονομικής ένωσης. «Ή θα προχωρήσουμε μπροστά ως Ευρωπαίοι, ή θα γυρίσουμε πίσω. Δεν μπορούμε να μείνουμε στο ίδιο σημείο», τόνισε χαρακτηριστικά και τάχθηκε ακόμη υπέρ μιας συνολικής λύσης για το πρόβλημα χρέους της νομισματικής ένωσης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των συνομιλητών της σχετικώς με τον κίνδυνο να ξεσπάσει στην Ελλάδα κοινωνική έκρηξη, εάν ο πολίτες δεν πεισθούν ότι η παραμονή στο ευρώ είναι κάτι καλό για αυτούς, η κυρία Μπακογιάννη τόνισε ότι για πρώτη φορά στην εικοσαετή πολιτική της καριέρα αντιμετωπίζει μια κατάσταση όπως αυτή που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα, με την ενίσχυση ενός «αμιγώς φασιστικού κόμματος».

Κατά την παραμονή της στο Βερολίνο, η κυρία Μπακογιάννη συναντήθηκε ακόμη με τον επικεφαλής της Κ.Ο. των Σοσιαλδημοκρατών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμαγερ και με τον υφυπουργό Εργασίας, αρμόδιο για την ελληνογερμανική συνεργασία σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ.
newpost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ