2012-10-18 13:26:51
Φωτογραφία για H κάθοδος των δέκα χιλιάδων Ηρακλειωτών από ψηλά
Σοβαρό επεισόδιο συνδικαλιστών έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία τελεί υπό κατάληψη! Δέκα χιλιάδες κόσμου λένε ότι δεν αντέχουν άλλο! Δε θέλουμε καμία άλλη αυτοκτονία, είπε από το μικρόφωνο ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ Μανόλης Σφυρής Φόβοι για επίθεση στον Γιώργο Δεικτάκη!

Κοσμοσυρροή στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου, με τους πολίτες να κατέρχονται και να συμμετέχουν σε μια από τις μαζικότερες πορείες των τελευταίων χρόνων! Τα συνθήματα κατά της Τρόικας, της κυβέρνησης και του πολιτικού συστήματος γενικά ήταν αυτά που κυριάρχησαν!

Το CretePlus.gr ακολούθησε την πορεία και κατέγραψε καρέ- καρέ την πορεία. Χιλιάδες Ηρακλειώτες περπάτησαν στο κέντρο του Ηρακλείου από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ως και τη Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όπου εκεί αποφασίστηκε να μείνουν, κάνοντας κατάληψη στο κτίριο!

Είχε προηγηθεί σοβαρό επεισόδιο ανάμεσα στους τοπικούς συνδικαλιστές για το αν πρέπει να αποφασιστεί η κατάληψη! Μάλιστα κάποιοι ζήτησαν την παραίτηση του Γ. Γραμματέα Γιώργου Δεικτάκη, ο οποίος, μετά την έναρξη της κατάληψης, παραμένει μέσα στο κτίριο γιατί φοβάται τυχόν λιντσάρισμα ή επίθεση από το αγανακτισμένο πλήθος!


Αντιπροσωπεία ανέβηκε πάνω στα γραφεία προκειμένου να συναντηθεί με τον κ. Δεικτάκη, την ώρα που εκπρόσωποι των φορέων και των εργαζομένων μιλούσαν για τη δραματική κατάσταση στο χώρο εργασίας.

"Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν να πληρώσουν τα 5 ευρώ στα νοσοκομεία. Υπάρχουν καρκινοπαθείς, βαριά ασθενείς, τους οποίους δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε! Είμαστε λίγοι πλέον οι εργαζόμενοι και χωρίς τα απαραίτητα μέσα. Μια κατάσταση που αποτλεεί ντροπή για όλους", είπε συγκλονίζοντας εργαζόμενη στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο από το μικρόφωνο που έχει στηθεί έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Αυτό που συζητείται και έχει αιτηθεί ο πρόεδρος του ΕΚΗ κ. Σωκράτης Βαρδάκης, είναι ο κόσμος να παραμείνει εκεί ως αύριο! Μάλιστα ο ίδιος έχει ζητήσει από την Αστυνομία να φύγει και οι ίδιοι οι πολίτες να περιφρουρήσουν την κατάληψη.

Ρεπορτάζ: Ανδρέας Κριτσωτάκης

Δείτε τις αποκλειστικές φωτογραφίες...
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ