2012-10-18 10:25:01
Φωτογραφία για Το «ξεπούλημα» που έγινε «επιτυχία»
Σε ποιο ύψος έχει τεθεί ο στόχος για τα έσοδα από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και ποιο είναι το διπλό κέρδος, εφόσον υλοποιηθεί.

Κάτι παραπάνω από μεγαλεπήβολος είναι ο στόχος που έχουν θέσει στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Ούτε λίγο ούτε πολύ, προσβλέπουν σε κεφάλαια της τάξης των 60 δισ. ευρώ, τα οποία θα μπορούσαν να έλθουν στην Ελλάδα, για να επενδυθούν σε διάφορους τομείς της οικονομίας. Ο στόχος βεβαίως έχει μακροπρόθεσμο χαρακτήρα, ωστόσο δεν παύει να είναι φιλόδοξος.

Υπενθυμίζεται πως όταν πριν από μόλις δύο χρόνια η τρόικα είχε υπολογίσει ότι θα πρέπει να έρθουν στη χώρα μας περί τα 50 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις, είχε προκληθεί μεγάλος σάλος, καθώς όλοι τότε μιλούσαν για «ξεπούλημα». Στην πορεία τα δεδομένα άλλαξαν και πλέον τα 60 δισ. θεωρoύνται ως μεγάλη επιτυχία.

Σύμφωνα πάντως με το ΤΑΙΠΕΔ, το κέρδος από μια τέτοια εξέλιξη θα είναι διπλό: εκτός από το ότι θα εισρεύσουν κεφάλαια στη χειμαζόμενη ελληνική οικονομία, θα δημιουργηθούν και περί τις 50.000 νέες θέσεις εργασίας. Σε μια χώρα όπου η ανεργία σκαρφαλώνει στο 25%, συνιστώντας ευρωπαϊκό ρεκόρ, κάθε τέτοια είδηση, όπως είναι φυσικό, μόνο αισιοδοξία μπορεί να προκαλέσει.
voria.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η εξόντωση των μικρομεσαίων
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η εξόντωση των μικρομεσαίων
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ