2012-10-18 00:11:02
Φωτογραφία για Eλληνικές ασφαλιστικές: Zητούν βοήθεια κατά τα πρότυπα των τραπεζών
Συγκεκριμένη πρόταση έχουν καταθέσει σύμφωνα με πληροφορίες του nextdeal.gr ελληνικές ασφαλιστικές εταιρείες, στην εποπτική αρχή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων κεφαλαιακής επάρκειας που έχουν προκύψει από την εφαρμογή του PSI.

Οι ασφαλιστικές ζητούν την παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος στα πρότυπα των παρεμβάσεων που έγιναν για τις τράπεζες επισημαίνοντας ότι αυτή θα πρέπει να αφορά μη τραπεζικές ασφαλιστικές εταιρείες και γενικότερα οποιαδήποτε εταιρεία επιθυμεί να προσφύγει στην βοήθεια. 

Ουσιαστικά όμως θα απευθύνεται στις ελληνικών συμφερόντων μη τραπεζικές εταιρείες. Υπολογίζεται ότι η ζημιά από το PSI σε αυτές τις περιπτώσεις είναι περί τα 220 εκατ. ευρώ. Όπως τονίζουν στο nextdeal.gr κύκλοι της ασφαλιστικής αγοράς, η ανάγκη για στήριξη μπορεί να στοιχειοθετηθεί σε ανάλογες κινήσεις που έγιναν σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την στήριξη ασφαλιστικών και τραπεζικών ομίλων στο πρόσφατο παρελθόν όπως π.χ. του ING στην Ολλανδία.

Επισημαίνεται ότι το αίτημα των ελληνικών εταιρειών έχει βάση καθώς οι τραπεζικές ασφαλιστικές εταιρείες ενισχύονται κεφαλαιακά μέσω των μητρικών τραπεζικών ομίλων, στο πλαίσιο της στήριξης των τραπεζών, ενώ και ξένες πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται και στη χώρα μας έχουν στηριχθεί από τα κράτη τους.
nextdeal.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ