2012-10-17 23:54:02
Φωτογραφία για Ενδεχόμενη έξοδος από το ευρώ θα τινάξει την παγκόσμια οικονομία στον αέρα
Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα μπορούσε να τινάξει την οικονομία όχι μόνο σε ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, προειδοποιεί το ισπανικό portal Que.es, σε δημοσίευμα με τον αυθεντικό τίτλο "Μελέτη αποκαλύπτει παγκόσμια οικονομική καταστροφή σε περίπτωση διαδοχικών εξόδων από το ευρώ".

Ενδεχόμενη πτώχευση της Ελλάδας θα ήταν υποφερτή αλλά σε περίπτωση που ακολουθήσουν κι άλλες χώρες, το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό, σημειώνει το δημοσίευμα του ισπανικού μέσου, επικαλούμενο μελέτη του Γερμανικού Ινστιτούτου Prognos AG που δημοσίευσε το Ίδρυμα Bertelsmann.

Η μελέτη προειδοποιεί πως το χειρότερο σενάριο - το ντόμινο δηλαδή εξόδου από την ζώνη του ευρώ- θα έχει ολέθριες συνέπειες όχι μόνο για τις ευρωπαϊκές οικονομίες, αλλά και για τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα, με απώλεια δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Με μια πιθανή έξοδο της Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ "δεν αποκλείεται ότι οι κεφαλαιαγορές θα άρουν την εμπιστοσύνη τους προς την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιταλία, οι οποίες επίσης αντιμετωπίζουν πιθανότητα πτώχευσης. Η παγκόσμια οικονομία θα έπεφτε σε βαθιά ύφεση" σημειώνει στη μελέτη του το Ινστιτούτο.


Η Prognos AG εκτιμά ότι σε περίπτωση εγκατάλειψης του ευρώ από τις τέσσερις χώρες που παρατίθενται (Ελλάδα, Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιταλία), οι 42 μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως θα έχουν απώλειες ύψους 17,2 δισ. ευρώ μέχρι το 2020. Αναλυτικότερα, η Γαλλία θα χάσει 2,9 δισεκατομμύρια, οι ΗΠΑ 2,8 δις., η Κίνα 1,9 δισεκατομμύρια και 1,7 δισεκατομμύρια η Γερμανία.

"Η διεθνής κοινότητα πρέπει να αποτρέψει την πτώχευση της Ελλάδας και ενδεχόμενη έξοδό της από την ευρωζώνη για να αποφευχθεί το ντόμινο " προειδοποιεί το γερμανικό ινστιτούτο.
e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ