2012-10-16 02:23:03
Φωτογραφία για Το Μετσόβιο μελετά τους παραδοσιακούς οικισμούς της Γορτυνίας
240 φοιτητές θα εργαστούν στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Γορτυνίας.

Την περιοχή της Γορτυνίας θα μελετήσει η... τάξη των σπουδαστών του 5ου εξαμήνου της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου από τις 2 έως τις 7 Νοεμβρίου προκειμένου να εργαστεί σε παραδοσιακούς οικισμούς του Δήμου Γορτυνίας.

Σύμφωνα με επιστολή της Σχολής προς τον δήμαρχο Γορτυνίας, η εργασία τους θα περιλαμβάνει λήψη στοιχείων που αφορούν τον οικισμό (ιστορικά, πληθυσμιακά, λαογραφικά κλπ), φωτογραφήσεις, αποτύπωση και σχεδίαση κτηρίων και ελεύθερων χώρων των οικισμών, δημοσίων και ιδιωτικών.

Ο αριθμός των σπουδαστών θα είναι περίπου 240 άτομα, στους οποίους περιλαμβάνεται και ένας σημαντικός αριθμός σπουδαστών από ξένα Πανεπιστήμια στα πλαίσια των προγραμμάτων ανταλλαγής σπουδαστών Erasmus. Οι σπουδαστές θα χωριστούν σε ομάδες και θα καλύψουν οικισμούς από όλη τη Γορτυνία.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος, έχει συμφωνήσει με την Πρόεδρο της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ, την καθηγήτρια κα. Ελένη Μαϊστρου, για την παραχώρηση στον Δήμο του πολύτιμου υλικού που διαθέτει η σχολή σχετικά με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Γορτυνίας. Οι εργασίες και οι επιστημονικές διατριβές που έχουν πραγματοποιηθεί στην περιοχή θα αναρτηθούν και σε ειδική ιστοσελίδα του Δήμου καθώς αποτελούν πολύτιμο αρχείο και πηγή άντλησης γνώσης για τις αναπλάσεις οικισμών που έχει εντάξει ο Δήμος στον στρατηγικό του σχεδιασμό.
moriasnow.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ