2012-10-13 17:59:02
Φωτογραφία για «Ναυάγησε» στη... Γαύδο
Γράφει ο Γιώργος Λυκουρεντζος

Αναστάτωση και νέα θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης γύρω από το παράλογο αίτημα ...«τροϊκανού» να εκκενωθούν μικρά ελληνικά νησιά, όπως η Γαύδος, η Ψέριμος και άλλα, για να μην επιβαρύνεται ο Προϋπολογισμός.

Μία ημέρα μετά την αποκάλυψη και την ώρα που το υπουργείο Οικονομικών, εν είδει γραφείου Τύπου της τρόικας, διέψευδε ότι η τρόικα έθεσε ποτέ τέτοιο θέμα εκκένωσης ελληνικών νησιών, «επιβεβαίωσε» ότι το θέμα ετέθη, κάνοντας μάλιστα λόγο για ανοησία του υπαλλήλου της τρόικας. Και μπορεί λίγη ώρα αργότερα ο υπουργός να προσπάθησε να ανασκευάσει το κακό, ωστόσο αυτό ερμηνεύεται ως ξεκάθαρο «άδειασμα» του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος υπέστη πολιτικό ναυάγιο.

«Η ανοησία οποιουδήποτε ξένου υπαλλήλου ούτε προσδιορίζει ούτε εκφράζει την εθνική πολιτική, κάτι που εκφράζεται από την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά» είπε αρχικά ο κ. Στυλιανίδης απαντώντας στον Πάνο Καμμένο, ο οποίος λίγη ώρα πριν είχε πει ότι τα νησιά αυτά είναι Ελλάδα και κανένας δεν έχει δικαίωμα να τα αδειάσει.


Ο έμπειρος σε τέτοια θέματα Πάνος Καμμένος δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και επανήλθε ζητώντας την άμεση παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, υποστηρίζοντας ότι είπε ψέματα καθώς διέψευσε ότι ετέθη τέτοιο θέμα.

«Εγώ πιστεύω αυτά που μου λέει ο Στυλιανίδης. Ομως προκύπτει θέμα Στουρνάρα. Εμείς ζητάμε την παραίτησή του. Ο κύριος αυτός δεν μπορεί να μείνει στη θέση του. Πρέπει να παραιτηθεί, γιατί μας έλεγε ότι ουδέποτε τέθηκε τέτοιο θέμα. Ομως οι ναυτιλιακοί συντάκτες επιβεβαιώνουν τα λεχθέντα Μουσουρούλη» είπε ο κ. Καμμένος, συμπληρώνοντας ότι χωρίς κατοίκους τα νησιά εξαιρούνται από την ΑΟΖ.

Στην αίθουσα προκλήθηκε αναταραχή, το μόνο ωστόσο που πρόλαβε να πει εκείνη την ώρα ο κ. Στυλιανίδης ήταν «το θέμα είναι να προχωρήσει καλά η διαπραγμάτευση και όχι να ψάχνουμε ποιος και τι είπε».

Λίγη ώρα αργότερα όμως τα δεδομένα άλλαξαν. Οσοι παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση είδαν τον υπουργό να βγαίνει σχεδόν τρέχοντας από την Ολομέλεια κι ενώ η συνεδρίαση συνεχιζόταν κανονικά. Επέστρεψε πέντε λεπτά αργότερα και προφανώς με άνωθεν εντολή διά τηλεφωνήματος ανασκεύασε όσα είχε πει προηγουμένως.

«Μόλις τώρα οι συνεργάτες μου με διαβεβαιώνουν ότι δεν υπήρξε καμία τέτοια πρόταση από ξένο αξιωματούχο. Το λέω για να κλείσει το θέμα. Η εκλεγμένη δημοκρατικά ελληνική κυβέρνηση είναι αυτή που προσδιορίζει με απόλυτο τρόπο την εθνική στρατηγική και δίνει τη μάχη για να κατοχυρώσει στην πράξη τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Ας μην παίζουμε με αυτό, ας μη δημιουργούμε εντυπώσεις κι ας μείνουμε προσηλωμένοι στην εθνική προσπάθεια που όλοι καταβάλλουμε για να βγει η Ελλάδα από το αδιέξοδο».

Εφημερίδα Δημοκρατία
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ