2012-10-12 20:23:11
Φωτογραφία για ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ''ΧΥΤΗΡΙΟ
Συγκέντρωση συμπαράστασης έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Παρασκευής, έξω από το θέατρο «Χυτήριο», στην Ιερά Οδό, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το προηγούμενο βράδυ από μέλη θρησκευτικών οργανώσεων και βουλευτές της Χρυσής Αυγής προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί η παράσταση «Corpus Christi».

Λίγο πριν από τις 8 το απόγευμα έξω από το θέατρο βρισκόταν περίπου 300 άτομα, μεταξύ των οποίων καλλιτέχνες, ελάχιστα μέλη παραεκκλησιαστικών οργανώσεων και της Χρυσής Αυγής, καθώς και ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Το κάλεσμα, που γίνεται κυρίως διαδικτυακά και μέσω των κοινωνικών δικτύων, ζητά από τους πολίτες  να «υπερασπιστούν το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης απέναντι σε φασιστικές επιθέσεις», καθώς και να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα όπως εκείνα της Πέμπτης, όταν μια ομάδα φανατικών εμπόδισε την πραγματοποίηση της παράστασης.

α επεισόδια προκάλεσαν την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτη, ο οποίος με παραγγελία του προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητεί να ενημερωθεί εάν ειδοποιήθηκε ο εισαγγελέας Υπηρεσίας και αν ναι γιατί δεν παρενέβη.

Εν τω μεταξύ, για το απόγευμα της Παρασκευής είναι προγραμματισμένες άλλες τρεις συγκεντρώσεις: Στην Πλατεία Αμερικής με αντιρατσιστικό χαρακτήρα, στην Αχαρνών και Νιόβης από ακροδεξιούς, καθώς και πορεία αλληλεγγύης στα Προπύλαια για τους συλληφθέντες της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ