2012-10-12 17:29:02
Φωτογραφία για Το θέατρο του καλού χριστιανού! Σκέψεις αναγνώστριας...[video]
Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και μοναδικά θωρεί και κρίνει τον κόσμο .Για κάποιους το θεατρικό έργο corpus Christi είναι βλάσφημο και κατάπτυστο, για έμενα Ο γλυκύτατος Χριστός ξανασταυρώθηκε χτες από τους αντιπροσώπους της Χρυσής Αυγής και του σταυροφόρους ζηλωτές χριστιανούς. Λένε ότι για να νιώσεις η τουλάχιστον να πλησιάσεις το συναίσθημα που κάποιες πράξεις μπορεί να προκαλέσουν σε κάποιον πρέπει να φανταστείς τον εαυτό σου στην θέση του . Θα πέσω λοιπόν και εγώ στα παράπτωμα της ασεβείας και της βλασφημίας και θα φανταστώ για λίγο τον εαυτό μου ως Εκείνον.

Είμαι λοιπόν ένας ρακένδυτος, κατά επιλογή, πένητας ,επίσης κατ επιλογή , ιουδαίος στην καταγωγή που δίνω όλο μου το είναι στην διάδοση ,της μια και μοναδικής μου αληθείας που είναι η αγάπη στον συνάνθρωπο μου , μια αγάπη που πρέπει να δίνεται αλόγιστα και πηγαία σε όλους . Ναι μάλλον είμαι ένας αθεράπευτα ρομαντικός νεαρός για τα 33 μου χρόνια …….! Πιστεύω στην αγάπη, στην γαλήνη, στην ανοχή στο διαφορετικό, στους χαμηλούς τόνους ,στην ήρεμη αντιμετώπιση απέναντι στις προσβολές, ίσως να γυρνούσα και το άλλο μου μάγουλο αν δεχόμουν κάποιο ράπισμα ………,δεν με νοιάζει …., πως θα μπορούσα άλλωστε να σηκώσω χέρι και χτυπήσω κάτι που αγαπώ τόσο …έναν άλλο άνθρωπο …… είμαι τόσο εναντία στην βία άλλωστε!


Τελευταία αισθάνομαι έντονα το μίσος κάποιων ανθρώπων να με κυκλώνει ,άνθρωποι που με θεωρούν βλάσφημο , λένε ότι δεν μπορώ να λέω ότι είμαι παΐδι του θεού , προσβάλλω τα θεια με μια τέτοια δήλωση!!! Ίσως να τους έχει νευριάσει βέβαια και λίγο ότι θεωρώ αγυρτεία την οικονομική εκμετάλλευση μέσα στους ναούς ,μέσα στον οίκο του θεού άλλα δεν το λένε .Γύρισα ανάποδα κάποιους πάγκους κάποτε έξω από τον ναό και έχω την υποψία ότι μάλλον τους θύμωσα κομματάκι…. γιατί τους θύμωσα θα μου πείτε… ξέχασα να αναφέρω ότι βλάσφημο με θεωρούν οι ιερείς ,δεν θέλω όμως να είμαι κακόπιστος και ότι όλο αυτό το μένος εναντίον μου είναι από τον φόβο ότι αυτά που λέω μπορεί να αλλάξουν τις ισορροπίες σε μια σαθρή κατάσταση που οι ίδιοι θέλουν και διατηρούν προς ίδιον όφελος!

Πέρασαν οι μήνες άλλα όχι ο θύμος τους , τώρα που σας μιλώ βρίσκομαι σταυρωμένος και περνώ τις τελευταίες μου στιγμές πάνω στην Γη .Κρίθηκα βλάσφημος δημοκρατικά….. ένας ολόκληρος όχλος με καταδίκασε δια βοής να βρίσκομαι εδώ . Ήταν πολλοί και με πνευμονία και σκέπασαν τις λιγοστές και ξεψυχισμένες από τον πόνο φωνές που με υποστήριζαν. Δεν με πειράζει τόσο ότι πεθαίνω μα πονώ …., ήξερα ότι εδώ θα οδηγηθώ εδώ άλλα το επέλεξα , θα μπορούσα να είχα αρνηθεί τους προηγούμενους ισχυρισμούς μου και να γλυτώσω άλλα πως μπορείς να αρνηθείς την αλήθεια ΣΟΥ; Ας είναι …το μόνο που ελπίζω , το μόνο που θα δώσει νόημα σε αυτά που περνώ αυτή την στιγμή θα είναι οι γενιές μετά από έμενα να Αγαπούν με τον τρόπο και την Δύναμη που τους είπα Η ματαιότητα του χωματένιου ανθρώπου να αποκτήσει σκοπό . Τίποτα άλλο … Μάλλον ήρθε η ώρα να ξαναγυρίσω στην πραγματικότητα και στο σήμερα η φαντασία μου οργίασε πάλι και σήμερα! Προκλήθηκα όμως από ένα βίντεο που είδα και νιώθω έντονα την ανάγκη να πω ποσo λυπάμαι που μια παράσταση έντεχνη η μη (δεν την έχω δει για να κρίνω) έγινε για μια ακόμα φορά αιτία να σπιλωθεί έτσι το όνομα Του. Η πνευματική μυωπία του Έλληνα και η τύφλωση του μ’ έκοψε σαν διχαλόβεργα. Για έμενα η σπίλωση δεν έγινε η μάλλον δεν θα γινόταν πάνω στην σκηνή άλλα έγινε έξω από το θέατρο.

Όταν μια ομάδα ανθρώπων κρατώντας Σταυρούς και στο όνομα Του απειλούσαν και καθύβριζαν όσους δεν αποδέχονταν τα πιστεύω τους , δεχόμενοι φυσικά και σαν παραστάτες /νταβατζήδες κάποιους χρυσαυγίτες αγνοώντας η αποδεχόμενοι ότι η συγκεκριμένη οργάνωση μέχρι προ ετών ήταν λάτρης και εναγκαλιζε του δωδεκαθεισμο και ότι τώρα στους κόλπους της έχει μέχρι και υμνήστε Του σατανά ούτε ότι η συγκεκριμένη οργάνωση αρνείται να καταδικάσει το Ολοκαύτωμα . Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ρύσης ο εχθρός του εχθρού μου , φίλος μου! Προσβολή θεωρείται το να πουν τον Χριστό ομοφυλόφιλο (σαφώς και δεν το ασπάζομαι) άλλα αναρωτιέμαι από πότε η ομοφυλοφιλία θεωρείται έγκλημα η βρισιά; Προσβολή θεώρησαν και την θεωρία του Χριστού ως παντρεμένου με την Μαγδαληνή και επίσης αναρωτιέμαι πως ο έρωτας μπορεί να θεωρηθεί βλάσφημος. Μπορεί να τους κατηγορήσουμε για ανιστόρητους (αν και η ύπαρξη του χριστού μεταξύ μας δεν έχει ιστορικά αποδεδειχθεί) , για φαντασιόπληκτους , για κερδοσκόπους άλλα βλάσφημους; Άλλα ακόμα και αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο, εμείς οι Χριστιανοί θεωρούμε ότι είναι αυτός ο τρόπος που μπορούμε να ξεπλύνουμε την προσβολή; Αυτή είναι η δικαίωση των Λόγων του …….;

Η άρνηση στην ελεύθερη άποψη με πόνεσε πολύ, ξέσκισε τα σωθικά μου. Πάντα θεωρούσα την αγαπημένη μου πατρίδα βωμό της δημοκρατίας. Άρχισα να ερευνώ κιτρινισμένες, σκονισμένες σελίδες της ιστορίας και την επιρροή της Ορθόδοξου Εκκλησίας στο γαλούχημα του Έλληνα. Ανατρίχιασα με φρίκη ….. άγνοια, συμφέρον, υποκρισία και μεσαιωνικό σκοτάδι. Μια στιγματισμένη πληγή και προσβολή στην αξιοπρέπεια και ελευθέρια του ανθρώπου.

Θα κλείσω την μακροσκελή και ίσως βαρετή κρίση φιλοσοφίας μου με την σκέψη που μας διδάσκουν μέσα στα κατηχητικά και πάνω από τους άμβωνες με στεντόρεια φωνή και σιγουριά οι κληρικοί ότι ο άνθρωπος είναι κατ΄εικονα και ομοίωση του θεού και οι ύβρεις η οι πράξεις που εξαπολύουμε στον καθένα είναι και εξύβριση στον ίδιο τον Δημιουργό……. μμμμ μάλλον θα ανακαλέσω ….. η τελευταία μου φράση θα είναι δάσκαλε που δίδασκες και λόγο δεν εκρατεις!

Αναγνώστρια
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Έχουμε και λέμε...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Έχουμε και λέμε...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ