2012-10-12 15:17:04
Φωτογραφία για «Η αλληλογραφία του Νίκου Καζαντζάκη»
Υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση την Τρίτη 16 Οκτωβρίου με θέμα: «Η αλληλογραφία του Νίκου Καζαντζάκη». 

Η εκδήλωση που θα γίνει στην δημοτική αίθουσα Ανδρόγεω στις 7 το απόγευμα, οργανώνεται από τη Διεθνή Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη-Ελληνικό Τμήμα- και της Τοπικής Επιτροπής Ν. Ηρακλείου, με αφορμή τη συμπλήρωση 55 χρόνων από το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη.

Ο Ομότιμος καθηγητής της Αγγλικής και Συγκριτικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Dartmouth των ΗΠΑ κ. Peter Bien, διακεκριμένος μελετητής και κριτικός του έργου του Νίκου Καζαντζάκη, θα παρουσιάσει στα ελληνικά το τελευταίο βιβλίο του με τον τίτλο «The Selected Letters of Nikos Kazantzakis» (Επίλεκτα Γράμματα του Νίκου Καζαντζάκη) που εκδόθηκε από το Princeton University Press. Ο ίδιος επιμελήθηκε της έκδοσης αυτής και μετέφρασε στα αγγλικά τον εντυπωσιακό αυτό τόμο των 900 σελίδων. Στην ομιλία του ο κ. Bien θα εξηγήσει πώς συγκέντρωσε την ογκώδη αυτή αλληλογραφία, στο μεγαλύτερο μέρος της ανέκδοτη, και θα τονίσει τη σημασία της για το έργο του Καζαντζάκη. Θα ακολουθήσει συζήτηση. 
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ