2012-10-11 20:02:02
Φωτογραφία για Ασήκωτες οι ευθύνες της Κυβέρνησης στην οικονομία, λέει το ΔΗΚΟ
Για ασήκωτες ευθύνες της κυβέρνησης στην οικονομία, έκανε σήμερα λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ, Φώτης Φωτίου, δηλώνοντας πως «για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση αποδεικνύει τη σοβαρή ανευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζει την κρίσιμη κατάσταση της κυπριακής οικονομίας».

Σε δηλώσεις του στα γραφεία του ΔΗΚΟ, ο κ. Φωτίου είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ούτε καν την υπόσχεση προς τους αρχηγούς των κομμάτων να τους δώσει ολοκληρωμένο πακέτο των αντιπροτάσεων της Κυβέρνησης δεν κράτησε. «Οι ευθύνες της Κυβέρνησης είναι ασήκωτες», ανέφερε, προσθέτοντας πως «με τη συμπεριφορά της οδηγεί σε περαιτέρω επιδείνωση την κυπριακή οικονομία και παρεμποδίζει τον πολιτικό διάλογο, την πολιτική συνεννόηση και τη συλλογικότητα στη διαχείριση αυτής της τόσο κρίσιμης κατάστασης».

Ο Φώτης Φωτίου είπε στη συνέχεια ότι αποτελεί σοβαρό ατόπημα της Κυβέρνησης και διεθνή πρωτοτυπία την ευθύνη διαπραγμάτευσης με την Τρόικα όσον αφορά στον τραπεζικό τομέα να την εκχωρήσει στην Κεντρική Τράπεζα.


«Η Κεντρική Τράπεζα ασφαλέστατα μπορεί και πρέπει να χειριστεί και να προβεί σε εισηγήσεις επί τεχνικών πτυχών. Η Κυβέρνηση όμως», συνέχισε, «έχει τη συνολική ευθύνη για τη διαπραγμάτευση με την Τρόικα».

Οσον αφορά το πακέτο μέτρων που ενέκρινε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο για την ανάπτυξη και την απασχόληση, ο κ. Φωτίου είπε πως «είναι τελικά μια αόριστη πρόταση που μοιάζει περισσότερο με ευχολόγιο».

«Δεν είναι δύσκολο να προβλέψει κάποιος ότι αυτοί οι μικροπολιτικοί τακτικισμοί της κυβέρνησης το μόνο που θα καταφέρουν είναι να οδηγήσουν τελικά σε ακόμα πιο επώδυνα και οδυνηρά μέτρα. Θα θέσουν σε άμεσο κίνδυνο και το 13ο μισθό και γενικά θα καταστήσουν πολύ επαχθή τα μέτρα που στο τέλος θα εφαρμοστούν», είπε.

Τέλος, ο κ. Φωτίου ανέφερε πως η αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης είναι μονόδρομος και πως αυτός είναι ο δρόμος της εθνικής συνεννόησης, της συναίνεσης και της συνευθύνης. «Ο δρόμος της εθνικής σωτηρίας», κατέληξε.

philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Με αντιγράφει ο Σουμάχερ»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Με αντιγράφει ο Σουμάχερ»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ