2012-10-11 00:55:55
Φωτογραφία για Συνάντηση Μητροπολιτών με το Διοικητή της 88 ΣΔΙ
Την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου η Λήμνος εόρτασε και πανηγύρισε με διάφορες εκδηλώσεις τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση του νησιού από τον τουρκικό ζυγό. Ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος, συνοδευόμενος από τον ιεροδιάκονο π. Χριστόδουλο, μετέβη στο ακριτικό νησί της Λήμνου, προσκεκλημένος του Σεβ. Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου, για να παραστεί στις λατρευτικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της νήσου.

Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου το απόγευμα τελέσθηκε στην Μύρινα ο Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου και συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Φιλίππων κ. Προκοπίου, Σύρου κ. Δωροθέου, Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου και του επιχωρίου Μητροπολίτου Λήμνου κ. Ιεροθέου. Στο τέλος του Εσπερινού ομίλησε ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος ενώ ακολούθησε λιτανεία στους δρόμους της Μύρινας.

Την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου το πρωί τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο ιστορικό λιμάνι του Μούδρου, ο Όρθρος και η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Φιλίππων κ
. Προκοπίου και συνιερουργούντων των Μητροπολιτών Λήμνου κ. Ιεροθέου, Σύρου κ. Δωροθέου και Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, και Δοξολογία επί τη Εκατονταετηρίδι από της απελευθερώσεως της Λήμνου. Στη συνέχεια, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των πεσόντων από τον Μητροπολίτη Φιλίππων κ. Προκόπιο και επακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση.

Πηγή: www.romfea.gr

http://www.imalex.gr/F2DEE538.el.aspx
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ