2012-10-10 19:27:04
Φωτογραφία για ΧΑΪΝΣ : ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΘΥΝΗ ΩΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ... ΟΛΟΙ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ
Ο Κάιλ Χάινς μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague τόνισε ότι παρά τις δυσκολίες που αναμένει τη νέα χρονιά, οι στόχοι του Ολυμπιακού είναι και φέτος υψηλοί.

Διαβάστε αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το αν μετά την περυσινή κατάκτηση της Ευρωλίγκας αισθάνεται μεγαλύτερη ευθύνη: «Ξέρουμε ότι είμαστε οι πρωταθλητές έχουμε μεγαλύτερη ευθύνη γιατί όταν είμαστε μέσα στο παρκέ ο αντίπαλος θα δίνει πάντα τον καλύτερο του εαυτό. Θα είναι πιο δύσκολα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, διότι τότε ήμασταν οι... κυνηγοί, ενώ τώρα θα είμαστε το θήραμα. Όλοι θα θέλουν να μας κερδίσουν».

Για το ότι ήταν ο τελευταίες που έπιασε τη μπάλα μετά τον περυσινό τελικό της Ευρωλίγκα, όταν ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης: «Ήταν φοβερή στιγμή, είναι δύσκολο να το περιγράψω με λόγια. Κανένας δεν μας περίμενε να κερδίσουμε. Ήταν απίστευτο. Η ομάδα μας δούλεψε πάρα πολύ και το αξίζαμε. Για μένα ακόμα και τώρα είναι δύσκολο να το πιστέψω, ακόμα νιώθω ότι ζω ένα όνειρο».


Για το ότι όλοι είναι εντυπωσιασμένοι ακόμα από την επιστροφή του Ολυμπιακού στον τελικό της Ευρωλίγκας και αν το συζητάνε και οι ίδιοι ακόμα: «Ναι, είναι κάτι που το συζητάμε σχεδόν κάθε μέρα, όταν μιλάμε μεταξύ μας για συγκεκριμένα θέματα ή ακόμα και γενικά. Ο τρόπος που επιστρέψαμε στο ματς ήταν απρόσμενος. Όπως είπα νιώθουμε ότι το αξίζαμε γιατί δουλέψαμε πάρα πολύ από την αρχή της σεζόν».

Για το αν ο τρόπος που κέρδισαν την Ευρωλίγκα άλλαξε την καριέρα τόσο του ίδιου, όσο και των συμπαικτών του: «Άλλαξε την καριέρα μας προς το καλύτερο. Δεν πολλοί εκείνοι που μπορούν να πανηγυρίσουν την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, ενώ άλλοι δεν έχουν παίξει ποτέ σε ένα φάιναλ-φορ. Για εμένα είναι σημαντικό που στην ηλικία που βρίσκομαι έχω καταφέρει κάτι τέτοιο».

Για την παραμονή όλων των παικτών από πέρυσι, αλλά και τον νέο προπονητή της ομάδας, Γιώργο Μπαρτζώκα: «Μαθαίνουμε πολλά από τον κόουτς. Νομίζω ότι συνεχίζει να μας δείχνει κάποια από τα πράγματα που κάναμε πέρυσι. Η ομάδα πιστεύω θα είναι λίγο καλύτερη από πέρυσι, διότι έχουμε ακόμα καλύτερη χημεία και ήρθαν δύο νέοι δυνατοί παίκτες που μας κάνουν ακόμα πιο αθλητικούς και γρήγορους. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε ακόμα πιο γρήγορα και καλύτερα σε σχέση με την περασμένη χρονιά».

Για το αν η παραμονή τόσων παικτών δίνει κάποιο πλεονέκτημα στον Ολυμπιακό: «Αυτό νομίζω! Εμείς έχουμε ήδη τη χημεία μεταξύ μας. Πολλές από τις άλλες ομάδες προσπαθούν να την βρουν. Για εμάς είναι λίγο πιο εύκολα τα πράγματα και ναι πιστεύω ότι έχουμε αυτό το μικρό πλεονέκτημα. Ξέρουμε τις δυνατότητες μας και το τι μπορεί να κάνει ο κάθε παίκτης ξεχωριστά».

Για το αν μπορούν ο Στράτος Περπέρογλου και ο Δημήτρης Μαυροειδής να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό τη νέα σεζόν: «Ο Στράτος έχει πολύ μεγάλη εμπειρία από τον Παναθηναϊκό. Μπαίνει μέσα και μας δίνει ακόμα ένα ισχυρό ροτέισον. Αμυντικά ο Δημήτρης βοηθάει πάρα πολύ, διότι είναι πολύ αθλητικός παίκτης. Με αυτούς τους δύο έχουμε δυναμώσει τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά. Σε σχέση με την περασμένη χρονιά έχουμε πιο αθλητικούς και πιο νέους ψηλούς».

Για τις δυσκολίες να διατηρήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης: «Θα είναι μεγάλη πρόκληση για εμάς αυτό γιατί δεν θα καταφέρουμε να ξαφνιάσουμε κανέναν αντίπαλο μας. Πέρυσι κανένας δεν ήξερε τι να περιμένει από εμάς, ενώ τώρα όλοι μα περιμένουν. Όπως είπα όλοι θα δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Θα δουλέψουμε σκληρά, θα παίξουμε δυνατά και θα κάνουμε την προσπάθεια μας, αξιοποιώντας την κάθε ευκαιρία που θα μας παρουσιαστεί».

Για το αν η κατάκτηση της Ευρωλίγκας τα τελευταία δύο χρόνια από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό έχει φέρει χαρά στον κόσμο στην Ελλάδα που αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες: «Ναι το πιστεύω σίγουρα αυτό. Με όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα με την οικονομία, ο αθλητισμός είναι μία διέξοδος για τον κόσμο. Για τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού, τους φιλάθλους γενικότερα, αλλά και για τον αθλητισμό. Η κατάκτηση της Ευρωλίγκας από αυτές τις δύο ομάδες τα τελευταία δύο χρόνια έδωσε στον κόσμο έναν λόγο να γιορτάζει, κάτι που είναι πολύ σημαντικό»..
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ