2012-10-10 13:51:38
Φωτογραφία για Ενα στριπτίζ δεν φτάνει
(του Κωνσταντίνου Μάγνη)

Το στήσαμε λάθος. Δεν έπρεπε να είμαστε 40.000 διαδηλωτές ντυμένοι και ένας μόνο ξεβράκωτος, ο οποίος έτρεχε χωρίς να αποσαφηνίζει για ποια δουλειά ακριβώς επειγόταν. Επρεπε να είμαστε 40.000 χιλιάδες οι ξεβράκωτοι. Αυτό θα πέρναγε ένα μήνυμα στη Μέρκελ αλλά και σε όλη την ευρω- ηγεσία, ότι δηλαδή η φορολόγηση έχει αρχίσει κάπως να υπερβάλει στη χώρα. Με έναν ξεβράκωτο, μόνο, δεν γίνεται δουλειά.

Υπήρξε, βέβαια, και ένα άρμα ομάδας συνδικαλιστών. Ντύθηκαν βέρμαχτ, και κυκλοφορούσαν με έναν αγκυλωτό σταυρό χαιρετώντας ναζιστικά και αρκετός κόσμος χειροκροτούσε, ίσως επειδή έτσι βλέπουμε τη σημερινή Γερμανία, αγνοώντας ότι αν προβληθούν αυτές οι σκηνές οι γερμανοί μάλλον θα εξοργιστούν παρά θα μετανιώσουν που έχει στριμώξει η χώρα τους την καημένη την ελλαδίτσα.

Εμείς μπορούμε να βλέπουμε τη Γερμανία αγκυλωτή, αν και θα ήταν κατά τι ευγενέστερο και ακριβέστερο να τη βλέπαμε αγκυλωμένη σε λάθος αντιλήψεις και πολιτικές
. Αλλά κι εκείνη με τη σειρά της, ωστόσο, συνεχίζει να μας βλέπει με λάθος τρόπο. Φερ' ειπείν, ενώ το εύλογο ήταν να μη διανοηθεί η Καγκελάριος να πατήσει το πόδι της σε μια χώρα- ηφαίστειο, οι Γερμανοί εκτίμησαν ότι η επίσκεψη μπορούσε να γίνει με σχετική άνεση. Και μάλιστα ότι η παρουσία της Μέρκελ στην Αθήνα θα μπορούσε να περάσει μηνύματα καθησυχασμού των Ελλήνων κα στήριξης της Κυβέρνησης Σαμαρά.

Ετσι, η παράτολμη αυτή επιχείρηση ευοδώθηκε αναιμάκτως. Να υποθέσουμε ότι οι Γερμανοί βλέπουν πράγματα στην ελληνική κοινή γνώμη που εκείνη δεν βλέπει; Ή, τα βλέπει, αλλά δεν θέλει να τα παραδεχθεί;
(pelop.gr)
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ