2012-10-09 11:14:58
Φωτογραφία για ΑΘΗΝΑ: ΟΧΥΡΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ
Για την επίσκεψη Μέρκελ, γράφουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης

Η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, τα συλλαλητήρια για την... υποδοχή της και τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μονοπωλούν το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης, με εκατοντάδες κάμερες να έχουν στηθεί σε σημεία-κλειδιά της πόλης για να καταγράψουν τα γεγονότα.

Το BBC κάνει λόγο για τα αυξημένα αστυνομικά μέτρα εν όψει της επίσκεψης Μέρκελ, αναφέρεται στην απαγόρευση των κινητοποιήσεων σε κεντρικά σημεία της πόλης και στις διαδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν. «Αναλυτές λένε ότι πολλοί Έλληνες "βλέπουν" την κ.Μέρκελ ως τη συγγραφέα της λιτότητας» τονίζει.

«Η Αθήνα οχυρώνεται για την επίσκεψη Μέρκελ» γράφει η Wall Street Journal, η οποία αναφέρεται και στο συλλαλητήριο που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στην πλατεία Συντάγματος. Η εφημερίδα τονίζει ότι υπό το φόβο μεγαλύτερων διαδηλώσεων 7.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός και υπογραμμίζει ότι τα αστυνομικά μέτρα θυμίζουν εκείνα που είχαν ληφθεί τον Νοέμβριο του 1999 κατά την επίσκεψη του τότε προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον.


O Guardian που θα έχει live ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις στην Αθήνα, γράφει ότι οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας θα ξεκινήσουν προτού ακόμη φτάσει στην πρωτεύουσα η Άνγκελα Μέρκελ.

«Σε συναγερμό η Αθήνα για την επίσκεψη Μέρκελ» γράφει το France 24, περιγράφοντας αναλυτικά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει η Αστυνομία και την έκκληση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ν.Δένδια, για ήρεμες και ειρηνικές διαδηλώσεις. «Η Μέρκελ είναι μία μισητή φιγούρα στην Ελλάδα και συχνά κατηγορείται για τα σκληρά μέτρα λιτότητας που επιβάλλει στο λαό η κυβέρνηση, ενώ απεικονίζεται σε διάφορες γελοιογραφίες σαν τον Αδόλφο Χίτλερ» αναφέρει.

«Η Μέρκελ δεν φέρνει δώρα στην Ελλάδα» γράφει στον τίτλο του το CNN, τονίζοντας ότι είναι η πιο ανεπιθύμητη στην Αθήνα από οποιονδήποτε άλλο ευρωπαίο ηγέτη. «Στα μάτια των Ελλήνων είναι η κύρια υπεύθυνη για τα δραστικά μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν από την ΕΕ στην Ελλάδα για να επιλύσει την κρίση χρέους της. Μάλιστα, σε διαδηλώσεις και αφίσες την έχουν εμφανίσει ως Ναζί», αναφέρει.

Ευκολότερα ήταν τα πράγματα για τον Κονραντ Αντενάουερ

 όταν το 1954 επισκέφθηκε τη Σαντορίνη,

γράφει η γερμανική Faz  H γερμανική Faz γράφει ότι ακόμη και για τον Κονραντ Αντενάουερ που επισκέφθηκε τη Σαντορίνη δέκα χρόνια μετά την Κατοχή τα πράγματα ήταν πιο εύκολα σε σχέση με τη χρονική στιγμή που επισκέπτεται την Αθήνα η Ανγκελα Μέρκελ. Η εφημερίδα, μάλιστα, «ντύνει» το άρθρο της με μια φωτογραφία από την επίσκεψη του Αντενάουερ το 1954 στη Σαντορίνη που τον δείχνει πάνω σε ένα γαϊδουράκι.

«Μία ταραγμένη Αθήνα εν αναμονή της Καγκελαρίου: Η Ανγκελα Μέρκελ πραγματοποιεί σήμερα μία συμβολική επίσκεψη στην χρεωμένη Ελλάδα» αναφέρει η Welt.

«Τεταμένο το κλίμα στην Αθήνα ενόψει της επίσκεψης Μέρκελ» γράφει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa και αναφέρεται στην απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις κινητοποιήσεις σε κεντρικά σημεία της Αθήνας. Τονίζει, μάλιστα, ότι το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει κανονικά.

Ρέσλερ: Να υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα

Με την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων συνέδεσε ο γερμανός υπ. Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ τη συνέχιση της βοήθειας προς την Ελλάδα από πλευράς των ευρωπαίων εταίρων

«Η επίσκεψη της καγκελαρίου καταδεικνύει ότι είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε να δείχνουμε αλληλεγγύη, ωστόσο εξακολουθεί να ισχύει ότι θα πρέπει να υλοποιηθούν οι συμπεφωνημένες μεταρρυθμίσεις», υπογραμμίζει ο Φ. Ρέσλερ προς τη σημερινή Rheinische Post. Και συμπληρώνει: «Εάν επιτυγχάνεται αυτό ή όχι, θα το δείξει η έκθεση της Τρόικας».

Να δοθούν κίνητρα για την ανάπτυξη και την απασχόληση στην Ελλάδα, ζητά την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του προς την ίδια εφημερίδα: «Εν μέσω μιας βαριάς οικονομικής κρίσης, οι Έλληνες κάνουν μαζικές περικοπές με πικρές κοινωνικές επιπτώσεις και αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία. Γι΄ αυτό και η Αθήνα χρειάζεται τώρα, πέρα από τις μεταρρυθμίσεις, κίνητρα για να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη και την απασχόληση προκειμένου να βγει από τον φαύλο κύκλο του χρέους».

Όπως υπογραμμίζει ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, εάν βοηθά η διάθεση επιπλέον χρόνου για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και μπορεί έτσι να σταθεροποιηθεί η Ελλάδα και η ευρωζώνη στο σύνολό της, τότε είναι προς το συμφέρον και της Γερμανίας να συναινέσει σε αυτό.
 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ