2012-10-09 10:31:02
Φωτογραφία για Πάτρα: Στο Εφετείο η εκδίκαση της μήνυσης κατά του Μητροπολίτη Αμβροσίου
Ξεκίνησε χθες στο Τριμελές Εφετείο Πατρών η εκδίκαση της μηνύσεως του Παν. Σημάτη κατά του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβροσίου. Η ακροαματική διαδικασία άρχισε στις 9.30 π.μ περίπου και διακόπηκε γύρω στις 3.30 μ.μ. λόγω συμπληρώσεως του ωραρίου και θα συνεχισθεί την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου.

Ο Μητροπολίτης κατηγορείται για ψευδή καταμήνυση, συκοφαντική δυσφήμηση κατ’ εξακολούθηση και απειλή, μετά τη μήνυση που έχει καταθέσει από το 2006 σε βάρος του ο Αιγιώτης καθηγητής Θεολογίας. Όλα ξεκίνησαν, με αφορμή το αίτημα αλλοδαπών, ρουμανικής υπηκοότητας, να τους παραχωρηθεί ένας Ναός ή μία αίθουσα προκειμένου να ασκούν τις λατρευτικές τους ανάγκες.

Ο κ. Αμβρόσιος παρέπεμψε το θέμα στο Μητροπολιτικό Συμβούλιο και ενημέρωσε τους αλλοδαπούς αιτούντες ότι θα έπραττε ό,τι αποφάσιζε η πλειοψηφία των κληρικών. Η απόφαση ήταν καθ’ όλα αρνητική. Ο καθηγητής Θεολογίας αντέδρασε, δημοσιεύοντας άρθρα του σε τοπικές εφημερίες, εναντίον του κ. Αμβροσίου, χαρακτηρίζοντάς τον ως «αιρετικό». Τότε ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας κατηγορείται ότι «καταμήνυσε τον καθηγητή – θεολόγο με σκοπό να προκαλέσει την πειθαρχική του δίωξη, συντάσσοντας και αποστέλλοντας έγγραφο στην τότε Υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, αναφερόμενος στο ήθος και την ευπρέπειά του».


Στην αρχή της εκδίκασης, η πρόεδρος της έδρας πρότεινε τον συμβιβασμό των αντιιδικούντων μερών. Ο κ. Σημάτης απήντησε, ότι είναι πρόθυμος να αποσύρει την μήνυσή του, υπό τον όρο ότι ο Μητροπολίτης θα ζητήσει συγγνώμη. Ο κ. Αμβρόσιος, καθήμενος ήδη στο εδώλιο του κατηγορουμένου, δήλωσε, ότι δεν αισθάνεται ένοχος και για το λόγο αυτό προτιμά να συνεχισθεί η διαδικασία. Έτσι λοιπόν άρχισε η εκδίκαση. Στην έδρα κλήθηκε ο κ. Σημάτης, που επί τρίωρο περίπου κατέθετε και ο οποίος με περίσσεια οργή επιτέθηκε κατά του προσώπου του Μητροπολίτη.

patrastimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ