2012-10-08 20:32:38
Φωτογραφία για Juncker: Δεν αναμένονται σημαντικές αποφάσεις για την Ελλάδα σήμερα ...!!!
H Ευρωζώνη ελπίζει ακόμη πως θα λάβει απόφαση για την αποδέσμευση της επόμενης δόσης του δανείου της Ελλάδας τον Οκτώβριο, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Jean-Claude Juncker, 

αναγνωρίζοντας ωστόσο πως αυτό μπορεί και να μη συμβεί τότε.

Ερωτηθείς εάν πιστεύει ακόμη, όπως δήλωσε τον προηγούμενο μήνα, πως η απόφαση μπορεί να ληφθεί τον Οκτώβριο, απάντησε "η ελπίδα πεθαίνει τελευταία".

Ο Juncker πρόσθεσε πως δεν περιμένι να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για την Ελλάδα στο σημερινό Eurogroup.

"Θα ενημερωθούμε από τους Έλληνες φίλους μας και τα μέλη της τρόικας για τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων.. Θα είναι ενημερωτική συνάντηση", είπε.

Schaeuble: Η τρόικα πρέπει να επιβεβαιώσει ότι η Ελλάδα διατηρεί τις δεσμεύσεις

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - Οι εταίροι της Ισπανίας πρέπει να εμπιστευτούν την κυβέρνηση όταν αυτή λέει πως δεν χρειάζεται διάσωση, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble.


Μιλώντας προσερχόμενος στη συνάντηση του Eurogroup, ο Schaeuble σημείωσε πως «έχει ακούσει αυτά που λέει η ισπανική κυβέρνηση».

«Οι Ισπανοί δεν χρειάζονται πρόγραμμα βοήθειας, Αυτό επαναλαμβάνει η κυβέρνηση και πρέπει να την εμπιστευτούμε.» Σύμφωνα με τον ίδιο η Ισπανία βρίσκεται στο σωστό δρόμο όσον αφορά τις εξωτερικές ανισορροπίες και το ανά μονάδα κόστος εργασίας.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα σημείωσε πως δεν υπάρχει λόγος να γίνονται εικασίες για το τι θα γίνει. «Η τρόικα πρέπει να επιβεβαιώσει πως οι υποχρεώσεις εκπληρώνονται πριν γίνει η εκταμίευση της κάθε δόσης,» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Ο Schaeuble πρόσθεσε πως το ταξίδι της καγκελαρίου Angela Merkel στην Ελλάδα την Τρίτη γίνεται για να βοηθηθεί η χώρα στο να αποκτήσει μία ανταγωνιστική οικονομία και για να προσφέρει την εμπειρία της Γερμανίας στο δύσκολο δρόμο που έχει να διαβεί.

«Έχουμε πει όλοι πως δεν θα κάνουμε εικασίες, αλλά θα περιμένουμε την έκθεση της τρόικας.»

ΥΠΟΙΚ Λουξεμβούργου: Μπορούμε να δώσουμε χρόνο στην Ελλάδα

Μπορούμε να δώσουμε στην Ελλάδα χρόνο εάν δεν ζητήσει περισσότερα χρήματα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Luc Frieden, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη.

Προσερχόμενος στη Σύνοδο του Eurogroup στο Λουξεμβούργο, ο Frieden αναφέρθηκε και στην Ισπανία, λέγοντας πως η χώρα αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται πακέτο διάσωσης, ενώ οι πρώτοι "καρποί" των μεταρρυθμίσεων που υλοποιούνται από την κυβέρνηση είναι ορατοί.

Για τη γενικότερη κατάσταση στην Ευρωζώνη, ο ΥΠΟΙΚ του Λουξεμβούργου είπε πως είναι καλύτερη σε σχέση με δύο χρόνια πριν.

Fekter: Να τεθεί άμεσα σε λειτουργία ο ESM

Ο μόνιμος μηχανισμός διάσωσης της Ευρωζώνης θα πρέπει να τεθεί άμεσα σε λειτουργία μετά την ολοκλήρωση των διαδικαστικών θεμάτων, δήλωσε σήμερα η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Maria Fekter.

Προσερχόμενη στη συνεδρίαση του Eurogroup η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας δήλωσε ότι η ενεργοποίηση του ESM αντιπροσωπεύει ένα σημαντικά ορόσημο στην κρίση χρέους της Ευρωζώνης.

Εκτίμησε παράλληλα ότι η Κύπρος θα υποβάλει σύντομα ένα επίσημο αίτημα για βοήθεια, ενώ πρόσθεσε ότι "και η Σλοβενία έχει μεγάλα προβλήματα".

Ωστόσο, δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση για την Ισπανία και για το ενδεχόμενο η χώρα να ζητήσει βοήθεια το επόμενο διάστημα από τους Ευρωπαίους εταίρους της.

Ολλανδός ΥΠΟΙΚ: Η Ελλάδα πρέπει να λύσει τα προβλήματα της

Η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει τις συμφωνημένες περικοπές και να επιλύσει τα προβλήματα της, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Jan Kees de Jager στέλνοντας ένα αυστηρό μήνυμα στην Αθήνα.

Προσερχόμενος στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, στην οποία αναμένεται να συζητηθεί και η κατάσταση στην Ελλάδα, ο de Jager δήλωσε ότι η απερχόμενη κυβέρνηση της Ολλανδίας τάσσεται κατά ενός νέου δανείου για την Ελλάδα ή της απομείωσης του χρέους.

"Οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις και οι περικοπές  είναι ο μόνος δρόμος για να βγει η Ελλάδα από την κρίση. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Θα πρέπει να λύσει τα δικά της προβλήματα. [Η Ελλάδα] έχει το κλειδί. Αυτή είναι η ολλανδική θέση και η άποψη του υπουργικού συμβουλίου", δήλωσε.

Ισπανός ΥΠΟΙΚ: Η Ισπανία θα κάνει αυτά που της αναλογούν για την επίλυση της κρίσης

Η Ισπανία λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για να "επισκευάσει" την οικονομία της και θα παίξει το ρόλο της στη διάλυση των αμφιβολιών για το μέλλον του ευρώ, είπε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας.

"Η Ισπανία χρειάζεται να τηρήσει αυτά που της αναλογούν και θα το κάνει", είπε ο Luis De Guindos στους δημοσιογράφους λίγο πριν τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών στο Λουξεμβούργο.

Σύμφωνα με τον de Guindos το τελευταίο πακέτο μέτρων λιτότητας και μεταρρυθμίσεων της Ισπανίας θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στη συνάντηση των υπουργών.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση θα χρειαστεί να εφαρμόσει περαιτέρω μέτρα λιτότητας για να εκπληρώσει τους στόχους για το έλλειμμα που συμφώνησε με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Ισπανός ΥΠΟΙΚ απάντησε πως το υφιστάμενο πρόγραμμα "είναι ευρύ και φιλόδοξο". Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Ισπανία θα χρειαστεί να καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για να υλοποιήσει τις περικοπές που προβλέπει ο προϋπολογισμός.

Διαβάστε ακόμη:

*O. Rehn: Περιμένει θετική δήλωση από Eurogroup για Ελλάδα

Πηγή:www.capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η αλεπού στο παζάρι
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η αλεπού στο παζάρι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ