2012-10-08 16:59:02
Φωτογραφία για Εργολαβικοί υπάλληλοι Α.Π.Θ. - Οριστική επίλυση του προβλήματος
από το Γραφείο Τύπου

Οριστική επίλυση του προβλήματος των εργολαβικών εργαζομένων ζητά το Σωματείο Εργολαβικών Εργαζομένων ΑΠΘ, ενώ δηλώνει αποφασισμένο να συνεχίσει δυναμικά τις κινητοποιήσεις του σε αντίθετη περίπτωση.

Κατά τη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Α.Π.Θ την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012, η οποία πραγματοποιήθηκε αφού έγινε άρση του αποκλεισμού του κτιρίου της Διοίκησης ΑΠΘ από τους εργολαβικούς εργαζόμενους του Ιδρύματος, αυτό που έγινε κατανοητό είναι ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση για επίλυση του προβλήματος.

Θετικό, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι η Σύγκλητος ομόφωνα στήριξε τον αγώνα των Εργολαβικών Εργαζομένων του ΑΠΘ.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Σωματείου των Εργολαβικών μετά την σύντομη τοποθέτησή του και αφού εξήγησε τους λόγους που φθάσαμε στον αποκλεισμό της Διοίκησης του ΑΠΘ, τόνισε τις προσπάθειες που καταβάλλει το Σωματείο των Εργολαβικών για να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας. Σημειώνεται ότι στο παρελθόν είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση του Σωματείου με τον Γ.Γ. του αρμόδιου Υπουργείου.


Πάντως, γίνεται απόλυτα σαφές πως οι κινητοποιήσεις των Εργολαβικών Εργαζομένων εδώ και εβδομάδες έχουν ως συνέπεια τη μη εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του Ιδρύματος αφού οι εργαζόμενοι «αυτής» της κατηγορίας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πανεπιστημιακής Κοινότητας.

Σ’ αυτό το σημείο να τονισθεί ότι με απόφαση του το Σωματείο θα διαθέσει προσωπικό ασφαλείας στις σχολές υγειονομικού ενδιαφέροντος ώστε να τηρηθούν οι κανόνες υγιεινής και οι εν λόγω σχολές να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους.

Ωστόσο, για να συνεχίσει να λειτουργεί το Ίδρυμα εν γένει είναι ανάγκη να γίνει κατανοητό απ’ όλους πως επιβάλλεται πλέον να λυθεί οριστικά το θεσμικό πρόβλημα των εργολαβικών εργαζομένων του ΑΠΘ ώστε να υπάρχει μόνιμη και σταθερή εργασία. Οι συνολικά 850 εργολαβικοί εργαζόμενοι πληρώνονται σήμερα, εμμέσως, από το ελληνικό κράτος το οποίο συνεπάγεται πως το κονδύλι είναι ήδη εξασφαλισμένο. Όμως η κρίση και η ελλειμματική χρηματοδότηση είχε ως αποτέλεσμα οι εργολαβικοί υπάλληλοι να μην πληρώνονται για μήνες, ενώ δεν υπάρχει καν κωδικός για τη συνέχιση της απασχόλησης τους.

Για την επίτευξη της προαναφερόμενης πρότασης του Σωματείου είναι χρήσιμο να γίνουν προσπάθειες επίλυσης προς αυτήν την κατεύθυνση τόσο από το Υπουργείο Παιδείας όσο και από το ΑΠΘ. Αποτελεί πάγια διεκδίκησή μας η λήψη σχετικής απόφασης από την Πολιτεία και καλούμε όλους να αναλάβουν τις σχετικές πρωτοβουλίες που θα στοχεύουν στην υλοποίηση του σκοπού του αγώνα μας.

Η Επιτροπή Αγώνα Εργολαβικών Εργαζομένων ΑΠΘ

eyauth.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τρέξε, Μέρκελ, τρέξε!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τρέξε, Μέρκελ, τρέξε!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ