2012-10-04 23:35:03
Φωτογραφία για Ένωση Ξενοδοχείων Σητείας: Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό υγείας για την επερχόμενη υποβάθμιση του Νοσοκομείου Σητείας
από το Γραφείο Τύπου

Κύριε Υπουργέ Υγείας, η Ένωση Ξενοδοχείων Σητείας εκφράζει την αγωνία της, όπως και όλων των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό, αλλά και γενικότερα όλων των κατοίκων και των τουριστών της πόλης μας, για την επερχόμενη υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Σητείας και τη συγχώνευση του με τα αντίστοιχα της Ιεράπετρας και του Αγίου Νικολάου. Η Σητεία που βρίσκεται σε αναπτυξιακή τροχιά, εν αντιθέσει με τη γενικότερη ύφεση και την αβεβαιότητα στην οποία βρίσκεται το σύνολο της χώρας, με την υποβάθμιση του Νοσοκομείου σε Κέντρο Υγείας, θα οπισθοδρομήσει στον τομέα της υγείας, που είναι απαραίτητος για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.

Μια πόλη με αεροδρόμιο που δέχεται πτήσεις εξωτερικού (τσάρτερ) μετά τις επιτυχημένες προσπάθειες της Ένωσης Ξενοδχείων Σητείας, χωρίς νοσοκομείο θα χάσει το πλεονέκτημα της νοσηλείας εντός του αστικού της ιστού
. Σας επισημαίνουμε ότι το Γενικό Νοσοκομείο-ΚΥ Σητείας είναι το μοναδικό Νοσοκομείο στην Κρήτη που είναι άγονης και προβληματικής περιοχής και η Σητεία είναι η μοναδική πόλη στην Κρήτη, μαζί με άλλες 14 περιοχές της Ελλάδας, για τις οποίες δίνονται κίνητρα στους υπηρετούντες ιατρούς για να υπηρετήσουν σε νοσοκομεία και δομές υγείας. Η ενιαία διοίκηση αποδυναμώνει την νοσηλεία και την περίθαλψη στην πόλη μας, στην οποία μάλιστα πρόκειται να υλοποιηθούν τρεις επενδύσεις με τη μέθοδο του fast track προϋπολογισμού 600 εκατ. Ευρώ τη στιγμή που η κατασκευή των συγκεκριμένων έργων απαιτεί την παρουσία νοσοκομείου για κάθε ενδεχόμενο. Επίσης η Σητεία είναι αποκομμένη γεωγραφικά λόγω κακού οδικού δικτύου από το κεντρικό Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου.

Δεν επιθυμούμε σε καμία περίπτωση την υποβάθμιση του Νοσοκομείου της πόλης μας που υποβαθμίζει την ίδια τη Σητεία και ζητούμε την αυτόνομη λειτουργία του νοσοκομείου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ