2012-10-04 23:00:04
Φωτογραφία για Εισαγγελική έρευνα για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση
Την αποκάλυψη ότι έχει ζητηθεί εισαγγελική έρευνα και πως σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξετάζεται η ηλεκτρονική βάση δεδομένων που τηρείται για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, έκανε στη Βουλή ο Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως μόνο για τις τέσσερις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου εμφανίζεται φαρμακευτική δαπάνη σε ύψος που να συμπεραίνει κανείς ότι έχει ασθενήσει το 10% του πληθυσμού.

«Η μάχη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας δίνεται για να ελεγχθεί το σύστημα που εκτοξεύει τη φαρμακευτική δαπάνη», τόνισε ο κ. Λυκουρέντζος.

Παράλληλα, μίλησε για επιθέσεις και συκοφάντηση που δέχεται το υπουργείο επειδή από την περασμένη Παρασκευή αποζημιώνει τη φθηνότερη δραστική ουσία.

Εν τω μεταξύ, σχετικά με τις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών και με αφορμή ερώτηση της βουλευτή των ΑΝΕΛ Μαρίας Γιαταγάνα για τα προβλήματα στο ΑΧΕΠΑ, ο υπουργός σημείωσε πως «το μέλλον του τόπου δεν παίζεται στο πεζοδρόμιο, αλλά με σκληρή δουλειά».


Οπως είπε, «δεν μπορεί να καταλαμβάνονται γραφεία, να προπηλακίζονται υπουργοί, υφυπουργοί και διοικητές και η δημοκρατία να είναι παράλυτη. Δεν μπορεί να καταλαμβάνονται υπηρεσίες».

«Θα εφαρμοστεί η νομιμότητα, πάση θυσία. Η κυβέρνηση έχει εκλεγεί από τον ελληνικό λαό για να εφαρμόσει συγκεκριμένο πρόγραμμα», ξεκαθάρισε ο κ. Λυκουρέντζος, συμπληρώνοντας ότι ο διοικητής κάθε νοσοκομείου έχει τη δικαιοδοσία να απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές -και εισαγγελικές, αν χρειαστεί- για να προστατεύσει την ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων.

«Η επίκληση της υγείας των ασθενών μην απολήγει σε δημαγωγία και υποκρισία», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ