2012-10-04 16:27:02
Φωτογραφία για Η λέξη-κλειδί για την Ελλάδα: Συμβιβασμός
Στόχος της κυβέρνησης είναι να προλάβει, έστω και την Δευτέρα το πρωί, λίγο πριν ξεκινήσει το Eurogroup, να έχει καταλήξει σε μια άτυπη συμφωνία, ως προς το πακέτο Ζητείται συμβιβασμός. Αυτό είναι με δύο λέξεις το μήνυμα που εκπέμπει από χθες το απόγευμα η ελληνική πλευρά απευθυνόμενη προς την τρόικα και τους διεθνείς δανειστές που εκπροσωπεί.

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι σαφής: Να προλάβει, έστω και την Δευτέρα το πρωί, λίγο πριν ξεκινήσει το Eurogroup, να έχει καταλήξει σε μια άτυπη συμφωνία, ως προς το πακέτο, γεγονός το οποίο θα επιτρέψει στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να διαπραγματευτεί με μεγαλύτερη ασφάλεια την επόμενη μέρα της χώρας.

Οι πιθανότητες να πετύχει αυτή η προσπάθεια, όμως, είναι από ελάχιστες έως ανύπαρκτες. Η κυβέρνηση, ωστόσο, θα παίξει ακόμα και το τελευταίο χαρτί που έχει στη διάθεση της. Αυτό της έμμεσης πίεσης.

Όμως, η έως τώρα εμπειρία έχει αποδείξει ότι συνήθως αυτές οι «απειλές» γυρίζουν μπούμερανγκ σε όποιον τις εκτοξεύει και πολύ περισσότερο αν είναι ο αδύναμος κρίκος της αλυσίδας, όπως είναι τώρα η Ελλάδα.

Γι' αυτό και στο Μέγαρο Μαξίμου δείχνουν να επικρατούν περισσότερο ώριμες σκέψεις, που «λένε» ότι η ελληνική πλευρά θα πρέπει να είναι επιτυχημένη ακόμα και αν καταφέρει να εξασφαλίσει μια εμβόλιμη συνεδρίαση του Eurogroup μέσα στον Οκτώβριο ή το αργότερο αρχές Νοεμβρίου. Σε αυτή την περίπτωση, βεβαίως, η επόμενη δόση πάει για τέλη Δεκεμβρίου.
voria.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ